Hoe zet je werkloosheid op je cv?

Wat doe je met een gat op je cv? Het belangrijkste antwoord is: zorg dat er geen gat ontstaat. Dat klinkt een beetje flauw, maar daarmee wordt niet gezegd dat je even een nieuwe baan vindt, als je de vorige kwijtraakt. Je kunt wel gewoon actief blijven in die periode.

Een gat op je cv is soms onvermijdelijk. Zeker in tijden van crisis. Dat weet een werkgever ook wel. Die kijkt daarom niet naar die periode dat je werkloos was, maar wat je in die tijd deed.

Achterover leunen en wachten tot er een baantje op je pad komt, dat is niet de actieve instelling die een werkgever graag in zijn bedrijf terugziet.

Maar iemand die een paar maanden werkloos was en die periode heeft gebruikt om nieuwe dingen te leren, vrijwilligerswerk te verzetten, dingen op te zetten en misschien zelfs wat dromen te vervullen die met een baan niet te doen waren, heeft misschien nog wel wat voor op diegene die een jaar op zijn baan heeft zitten dutten.

Probeer die werkloosheid daarom vooral niet kunstmatig te verbloemen. Het komt toch wel uit en liegen op je cv is helemaal rampzalig voor je carrière.

Gebruik de werkloosheid om uit te leggen wat je allemaal hebt kunnen doen in die periode tussen twee banen in.