Hoe werken je hersenen eigenlijk?

Hoe onthoud je buitenlandse namen? Hoe verwerk je complexe informatie sneller? Kortom; hoe werken je hersenen eigenlijk? Er is één principe die goed verklaart hoe ze werken, en dat heeft allemaal te maken met het leggen van een puzzel. Bekijk de video:

Tips

  • Informatie staat nooit op zichzelf, maar is altijd een onderdeel van een groter geheel. Zodra je dit grotere geheel ziet gaat het leren van de losse elementen een stuk sneller;
  • Een andere manier om de informatie te verbinden is door de informatie te koppelen aan eerder opgedane kennis
  • Moeite met het onthouden van buitenlandse namen? Breek de namen op in kleine stukjes die wel wat zeggen. Voorbeeld Shereshevsky wordt Sherif Chef Ski. Hoewel dit een rare woordcombinatie is, zeggen de losse worden je wel wat, en dat maakt het makkelijker om te onthouden.

Meer weten? Op 1 juli organiseert Mark Tigchelaar een open training waarin je alles ontdekt over het verbeteren van je productiviteit, digitaal snellezen, het verhogen van je concentratie en het verbeteren van je geheugen.

Over Mark Tigchelaar (‪@Mark_Tigchelaar)


Mark (1984) studeerde neuropsychologie, is breinexpert en directeur van UseClark. Al ruim 12 jaar helpt UseClark overheden, organisaties en onderwijsinstellingen om hun productiviteit te verhogen, door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in 16 landen gebruikt. Inmiddels heeft Mark meer dan 100.000 mensen mogen opleiden in de methoden om meer uit het brein te halen. Hij is daarnaast betrokken bij verschillende TV programma’s over de hersenen en is auteur van 4 boeken. Deze zijn vertaald in 6 talen.