Coachartikel

Hoe weet je of je nog op je plek zit in je baan?

Het is mij een paar keer overkomen. Ik had een geweldige baan en na een tijdje vond ik de baan niet zo geweldig meer. En na nog meer tijd, vond ik de baan eigenlijk helemaal niet meer geweldig. Voor mij was dat altijd een teken: op zoek naar iets anders.

Is dit ook herkenbaar voor jou? Je doet je werk en het is wel ok, maar het zet je niet meer in vuur en vlam. Je denkt het gaat toch wel goed en dan kom je die quote tegen van Steve Jobs:

“Do what you love and love what you do”.

En dan denk je: Já dat moet ik toch ook kunnen?

Voordat je direct gaat solliciteren, heb ik een paar tips die jou kunnen helpen om te achterhalen of je echt niet op je plek zit.

1. Zijn de werkzaamheden die je nu doet tijdelijk niet inspirerend?
Bedenk voor jezelf: die taken waar je nu mee bezig bent, zijn die een onderdeel van je hele pakket of is dat alles wat je doet? Als het een onderdeel is, weet dan dat er altijd een deel van jouw werkzaamheden zal zijn dat minder inspireert. Zoek dan liever naar een manier waarop je deze taak leuker kan maken, dan te zeggen ik ga weg.

Zo hou ik zelf niet van administratie, en het hoort wel bij ondernemen. Met mijn favoriete muziekje erbij, word het een stuk aangenamer.

Wanneer het een groter deel van jouw takenpakket betreft, ga dan eens na: wat is er veranderd dat ik dit nu niet meer leuk vind? Kan ik dat structureel veranderen zodat ik het beter naar mijn zin krijg?

2. Benut jij jouw talenten?
Een hele goede indicator om na te gaan of jij nog op je plek zit is, de mate waarin jij jouw talenten gebruikt? Dus dat waar jij goed in bent, zet je dat dagelijks in?

Wanneer je het idee hebt dat dit niet zo is: kijk eens hoe je jouw talenten meer kunt inzetten. Denk aan: uitbreiding of verandering van jouw taken, een transfer naar een andere afdeling of deelname aan een specifiek project.

Blijft het gevoel dat jouw talenten niet worden gewaardeerd en jouw harde werk niet wordt gezien, dan kan het goed zijn dat je inderdaad niet op je plek zit. Je voelt dan zelf vaak dat je underperformed.

3. Je wordt gemicromanaged
Hoe jij wordt gemanaged zegt vaak iets over hoe goed jij op jouw plek zit en wordt gewaardeerd. Immers als er veel vertrouwen is, en waardering voor jouw kunnen, dan zal de behoefte aan controle afnemen. Wanneer dat vertrouwen ontbreekt, of jouw inzet niet wordt gezien, dan kan een leidinggevende al snel over gaan tot micro-managen.

Persoonlijk vind ik dat echt verschrikkelijk. Inmiddels weet ik wel, dat dit niet altijd ligt aan het zien, of waarderen, van mijn talent. Het kan ook een inwerkperiode zijn, een heel belangrijk account of gewoon een leidinggevende die nog moet groeien.

Herken je dit? Ga dan na waar de behoefte aan controle vandaan komt. Bespreek dit met jouw leidinggevende.

4. Er is niets meer te leren
Voor veel mensen staat de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen in hun werk op 1 bij het zoeken naar een baan. Persoonlijke ontwikkeling is dan zelfs belangrijker dan salaris.

Wanneer je in een baan werkt met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en je vindt dit belangrijk, dan zit je goed. Een verandering vraagt iets van jou: je moet iets nieuws leren en blijven groeien, waardoor je werk uitdagend blijft.

Weet dat ontwikkeling niet persé promotie hoeft te betekenen, maar ook een andere aanpak kan inhouden. Dit kan spelen wanneer een organisatie verandert, bijvoorbeeld door in te spelen op de veranderende behoeften van de klant en de marktontwikkeling.

Bedenk voor jezelf: hoe belangrijk vind ik ontwikkeling en wat kan ik doen om hieraan te werken? Ook wanneer dit niet automatisch wordt aangereikt, kun je zelf door middel van trainingen en cursussen werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt daarmee jouw waarde voor de organisatie verhogen, en je werkplezier weer vergroten.

Hoe zit dat bij jou?
Bekijk eens bovenstaande vier punten en vraag je af hoe zit dat bij jou? Zit jij nog op je plek?

Mochten deze vier punten nu negatief scoren in jouw huidige baan, ga dan eerst eens het gesprek aan met jouw leidinggevende.

Omdat de situatie nu zo is, wil dat niet zeggen dat deze niet kan veranderen. Leidinggevenden zijn vaak blij met initiatief. Voor jou is het over het algemeen makkelijker om eerst jouw huidige baan te verbeteren, voordat je op zoek gaat naar een nieuwe baan.

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.