Coachartikel

Hoe om te gaan met de sollicitatieterm ‘enthousiasme’?

Een tijd geleden kreeg ik een e-mail van iemand. Er stond in: ‘in alle vacatures worden enthousiaste en communicatief sterke personen gevraagd. Maar dit ben ik niet. Ik ben juist heel rustig en vriendelijk en dit maakt me erg onzeker bij het solliciteren.’

Ik begrijp dat enthousiaste en communicatief sterke personen essentieel zijn. Als je rustig van karakter bent is het dan ook vaak zo dat je te horen krijgt: wees eens niet zo stil, doe eens wat enthousiaster en laat eens wat meer van jezelf zien. Maar het kan je het gevoel geven dat je nu iets niet goed doet.

Als je de vacatures er op na slaat, zijn veelgevraagde kwaliteiten: enthousiast, communicatief sterk en initiatiefrijk. Het kan behoorlijk ontmoedigend zijn als je jezelf daar niet direct in herkent.
Maar hoe pak je dat dan aan, als je van jezelf vindt dat je niet ‘enthousiast’ bent?

Wat is enthousiast zijn eigenlijk?
Zelf heb ik lang met de gedachte rondgelopen dat enthousiast zijn heel veel en hard praten betekent. En laat ik nu precies het tegenovergestelde zijn. Ik heb een tijdje dat ‘veel praten’ geprobeerd, maar uiteindelijk kostte me dat enorm veel energie.

Het ‘hard en veel praten’ is een beeld wat in mijn eigen referentiekader geboren is, gespiegeld aan wat ik om me heen waarnam. Ik ben bij mezelf te rade gegaan of deze overtuiging wel klopte. Is enthousiast zijn écht veel en hard praten, of kan het ook wat anders betekenen?

Ik ben erachter dat mijn overtuiging ‘veel en hard praten’ niet de waarheid is. Enthousiast zijn kan ook betekenen dat je een goed humeur hebt, er zin in hebt, de klant wilt helpen, positief bent ingesteld of dat je met veel passie over dingen kunt vertellen. Bel eventueel het bedrijf waar de vacature loopt en vraag meer over de competenties die ze vragen. Wat willen ze dat je laat zien als je ‘enthousiast’ bent?

En vooral: wat laat jij zien als jij enthousiast bent? Wat betekent het voor jou? Want jij kunt op jouw manier ook enthousiasme uitstralen. Misschien is dit niet precies zoals anderen dat doen, maar dat is oké. Misschien is jouw manier juist wel wat ze zoeken….

Wanneer ben jij écht enthousiast?
Introverte mensen komen pas echt goed op gang als ze over hun passie kunnen praten of de diepte in kunnen gaan: iets wat hen mateloos boeit of enorm raakt. Dan kan het zomaar zijn dat er een waterval aan woorden uit zijn/haar mond komt.

Het is dus interessant om te onderzoeken waar jouw interesses en passie liggen. Want dan komt je motivatie uit je tenen. Als je dit kunt integreren in je werk, kost het je geen enkele moeite om enthousiast te zijn!

Heb jij juist het tegenovergestelde gevoel? Onderzoek dan of je op de juiste werkplek zit. Daar begeleid ik je graag in. Of je op de juiste werkplek zit is namelijk ook van grote invloed op je energiebalans en dus heel belangrijk voor jou!

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)
Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voor introverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelsvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.