Coachartikel

Hoe ga ik om met een gat in mijn carrière?

Je bent een tijd werkloos geweest en nu heb je een gat in je CV. Wat doe je met dat gat? Benoem je het, of ga je ‘creatief boekhouden’ en zeg je dat je langer in dienst was dan je eigenlijk was?

1. Benoemen
In deze tijd hebben veel mensen een gat in hun CV. Je bent dus niet de enige. Een recruiter kijkt er ook niet meer van op. Het is daarbij wel van belang, dat je het meldt. Benoem deze periode en ga het niet verbloemen, dat komt tijdens het gesprek altijd uit. In dat geval zijn recruiters niet geneigd je aan te nemen.

Bijvoorbeeld: oriëntatie op de arbeidsmarkt, sabbatical, wereldreis, mantelzorg.

2. Benutten
Het kan niet anders dan dat je waardevolle vaardigheden hebt opgedaan tijdens deze periode. Mogelijk heb je relevante opleidingen gevolgd, vrijwilligerswerk gedaan of ben je bijvoorbeeld mantelzorger geweest. Omschrijf de vaardigheden die je hebt opgedaan in deze periode.

Bijvoorbeeld: Vrijwilligerswerk honkbalvereniging
Vaardigheden: team coaching, conflict bemiddeling, organisatie en planning

Een in die tijd gevolgde opleiding, die relevant is, kun je ook opnemen als werkervaring. Datzelfde geldt voor vrijwilligerswerk en jouw eigen onderneming.

3. Schrijf je CV naar je nieuwe functie toe
Het is belangrijk dat wat jij in het verleden hebt gedaan, bijdraagt aan jouw nieuwe functie. Dus de vaardigheden en de verantwoordelijkheden die daar van je worden gevraagd, laat je op andere plaatsen in je CV terug komen. Je benoemt waar mogelijk ook de (cijfermatig onderbouwde) resultaten. Dat geldt ook voor jouw carrière gat.

Voorbeeld:
Nieuwe gewenste functie: Web designer
Carrière break: Oriëntatie op de arbeidsmarkt waarbij je als hobby websites hebt gemaakt voor vrienden.
Resultaten: Vijf websites opgeleverd in drie maanden met hoge SEO ranking.

4. Licht het toe in de brief
In de motivatiebrief kun je toelichten waarom je een gat in jouw carrière hebt opgelopen. Begin met jouw motivatie voor de baan en benoem kort de reden waarom je een tijd buiten de arbeidsmarkt bent geweest. Belangrijk daarbij is om te benadrukken wat het heeft opgeleverd in toegevoegde waarde voor de werkgever.

Dus niet: ‘Ik was me aan het oriënteren op de arbeidsmarkt omdat ik een andere richting op wilde.’
Maar:
‘Ik heb de tijd genomen om volledig achter mijn beslissing te gaan staan om projectmanager te worden. Ik heb veel netwerkgesprekken gevoerd, relevante opleidingen gevolgd en me de relevante vaardigheden eigen gemaakt. Door deze periode ben ik nóg gemotiveerder om direct aan de slag te gaan.‘

Zit je nu midden in een gat van je carrière en jouw oriëntatie op de arbeidsmarkt? Ga dan ook echt aan de slag met netwerken. Weet je niet waar je moet beginnen? Start dan op LinkedIn, daarmee kun je dit ook aan recruiters kenbaar maken.

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in vier landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.