ANP REMKO DE WAAL

Hoe bereid je je voor op een assessment?

Een assessment bestaat vaak uit een hele of halve dag vol tests, waarmee de werkgever hoopt te achterhalen of je geschikt bent voor de job. Het gaat niet alleen om je kennis en niveau, maar bijvoorbeeld ook om je persoonlijkheid. Er is daarom niet één juiste manier om een assessment te doen - iedere persoon zit immers anders in elkaar, en het is nu juist de bedoeling dat de werkgever je leert kennen. Toch zijn er wel degelijk voorbereidingen die je kunt treffen.

Ga op tijd naar bed
Hoe de assessmentdag ook verloopt, één ding is zeker: het zal behoorlijk vermoeiend worden. Je moet de hele dag scherp blijven, en goed opletten hoe je jezelf presenteert. Zorg dus dat je de dag ervoor op tijd naar bed gaat, zodat je goed uitgerust voor de dag komt. Het helpt ook om de dag voor je assessment niet helemaal vol te plempen met afspraken en deadlines.

Denk na over je kleding
Een assessment is - net als het sollicitatiegesprek - een serieuze zaak, en dé gelegenheid om je te presenteren. Kleed je dus netjes. Trek iets aan wat je ook zou kunnen dragen als je al voor het bedrijf zou werken en een afspraak zou hebben met een belangrijke klant. De kans is groot dat je een rollenspel moet spelen: het doet je geloofwaardigheid goed als je kleding past bij je rol.

Ken je cv en sollicitatiebrief van buiten
Vaak moet je op een assessmentdag ook een gesprek voeren met een psycholoog. De psycholoog probeert een algemeen beeld van jou te krijgen, en zal waarschijnlijk ook ingaan op bijvoorbeeld je werkervaring.

Oefen IQ-tests en cognitieve testjes
Dikke kans dat je die voor je kiezen krijgt. Op internet zijn een hoop van dit soort testjes te vinden, het kan helpen als je er alvast een paar maakt. Al was het maar om te weten wat je kunt verwachten.

Vertrek ruim op tijd
Je weet nooit wat de NS of het verkeer voor je in petto heeft. Niks zo erg als al meteen gestrest aankomen. Bovendien maak je geen al te beste indruk als je te laat komt.

Doe research
In groepsopdrachten of rollenspellen worden ‘echte’ situaties gesimuleerd. Natuurlijk kun je niet weten wat de opdracht zal zijn, maar je kunt wel degelijk goed beslagen ten ijs komen. Wie zijn bijvoorbeeld belangrijke investeerders of klanten van het bedrijf? Met welke onderwerpen worstelen werknemers in de functie waarop je solliciteert? Welke belangrijke ontwikkelingen heeft het bedrijf recentelijk doorgemaakt? Je zou ter voorbereiding ook eens kunnen praten met iemand die daar al werkt.