Coachartikel

Het verschil tussen ‘rustig’ en ‘ongeïnteresseerd’

Krijg jij wel eens de opmerking ‘je lijkt ongeïnteresseerd’ als je in een vergadering zit bijvoorbeeld? Of word je er zelfs minder goed door beoordeeld omdat je niet voldoende deelneemt aan het gesprek? Introverten krijgen nogal eens reacties over hun karakter die verkeerd worden geïnterpreteerd. In dit blog licht ik graag de verschillen toe en geef ik je tips hoe je dit misverstand kunt voorkomen.

Introverten hebben vaak een rustige verschijning. Ze observeren veel, en kijken vaak even de kat uit de boom. Ze hebben tijd nodig om te wennen, en dit kan worden verward met een te afwachtende houding. Uiteindelijk kom je alsnog op dreef als je de tijd hebt gekregen om je plek in te nemen en je je prettig voelt (vooral dat laatste is zeer belangrijk). In de tussentijd kan het echter lijken alsof je niet deelneemt aan de groep.

Wat kun je zelf doen om actief deel te nemen zonder je anders voor te moeten doen?
Als je in de ‘luister- en observatiemodus’ zit, is daar helemaal niets mis mee. Het geeft je de mogelijkheid om informatie goed in je op te nemen en te verwerken. Je valkuil is echter dat je verder niets doet en stil blijft, en het daardoor lijkt alsof je afwezig bent. Geef daarom altijd terug wat je waarneemt of opvalt. Het kan ook goed zijn dat je onduidelijkheden of probleempunten signaleert, of stappen vooruitdenkt. Benoem dit dan ook: ‘Ik hoor/ik zie dit, wat bedoel je daar precies mee? Kun je dat toelichten?’
Laat merken dat je goed geluisterd hebt.

Als je nog geen mening hebt
Vaak hebben introverten tijd nodig om hun mening te geven. Op het moment dat er nieuwe dingen besproken worden heb je je mening eenvoudigweg nog niet gevormd. Je hebt tijd nodig om het op een rijtje te zetten, en niet zelden is dit na een nachtje erover geslapen te hebben.

Ook nu kan het lijken alsof het je niet interesseert als je niet actief deelneemt aan het gesprek. Neem je collega’s daarom mee in je denkproces. Geef aan dat je nog tijd nodig hebt om je mening te vormen, en dat je nog dingen uit wilt zoeken voordat je je mening geeft. Vooral ook omdat je waarschijnlijk de zaken goed tegen elkaar af wilt wegen.

Geef in ieder geval terug wat er op dat moment in je omgaat: ‘Waar ik nu aan denk…’ of ‘Ik zet alles even op een rijtje, omdat ik dat nodig heb om mijn mening te vormen’. Geef ook aan wanneer je erop terugkomt.

Het kan wat onnatuurlijk aanvoelen, maar introverten slaan vaak stukken over in hun communicatie en delen alleen het resultaat. Het gevolg is dat je gesprekspartners geen idee hebben wat ze aan je hebben. Terwijl je zeker wel wat te vertellen hebt!

Raak je de draad kwijt?
Wat ik ook vaak hoor is dat introverten de draad kwijtraken in een vergadering, en daardoor afhaken. Vooral als er veel nieuwe ideeën of vragen worden gedeeld, kan dit voorkomen. Zoals iemand die ik begeleid mooi zei: ‘Ik loop over een pad, en mijn collega stapt van het pad af en loopt het bos in, waar ik compleet verdwaal.’ Mooie vertaling van ‘door de bomen het bos niet meer zien’!

Herken je dit? Je mist de verbanden en het overzicht omdat je de informatie nog niet hebt verwerkt (zie bovenstaand punt). Als je dit merkt en er wordt te veel afgeweken van waar het over ging, dan is het aan jou om de structuur weer terug te pakken. Maak een opmerking om weer terug te komen bij waar het over ging, of vraag om een samenvatting. Veel introverten zijn gewend om anderen uit te laten praten en vinden het in eerste instantie vervelend om in te breken. Toch helpt het je bij een actieve bijdrage aan de vergadering of het gesprek.

Je houding
Op het moment dat je luistert, kun je vaak onbewust een ‘ongeïnteresseerde’ houding aannemen (althans zo lijkt het voor de ander). In praktijk betekent dit dat je achteroverleunt, en misschien zelfs je armen over elkaar slaat of gaat ‘krabbelen’ op je papier.

Ben je er bewust van dat dit verkeerd kan overkomen bij de ander. Blijf ook als je luistert, rechtop zitten en houd oogcontact met anderen of maak notities. Houd je voeten naast elkaar op de grond en maak bewust contact met de grond. Dit zorgt ervoor dat je bij jezelf blijft, maar ook alert blijft. Je zult merken dat op het moment dat het nodig is, je ook sneller kunt reageren op de ander.

Wat je collega’s kunnen doen
Herken je dit bij je collega met die rustige uitstraling? Introverten zijn minder snel geneigd om te delen wat er in ze omgaat. Je kunt daarom ook een actieve houding aanmoedigen door af en toe te vragen ‘Wat gaat er nu in je om, ……?’ Dit is een betere vraag dan ‘Wat vind je hier nu van?’ omdat dit vaak een blokkerend effect heeft en ervoor zorgt dat hij/zij een volgende keer wel uitkijkt om iets bij te dragen. Soms is een duwtje in de goede richting al voldoende om actief mee te doen!

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)

Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voorintroverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelsvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.