Geld om vlakbij je werk te gaan wonen, is dat zo slim?

Bij techbedrijven hebben ze werknemers het liefst zo dicht mogelijk bij het kantoor. En dus worden er vergoedingen betaalt voor wie wil verhuizen. Zo kan het personeel makkelijker overwerken of in de vrije tijd met collega’s afspreken. Maar is dat wel zo’n goed idee?

The Wall Street Journal schrijft over werknemers van techbedrijf Addepar, dat software maakt voor vermogensbeheer. Die bieden personeel dat op een kwartier of een mijl van het kantoor komen wonen 300 dollar per maand om extra woonkosten te compenseren.

Ook Facebook biedt duizenden dollars aan het personeel om binnen 10 mijl van het hoofdkantoor te komen wonen. Wie loopt of fietst naar het werk slaapt beter, is gelukkiger en gaat beter om met problemen, bleek eerder al.

Niet langer dan een uur reizen
Langer dan een uur naar het werk reizen is voor veel Nederlanders te veel.

De bedrijven zien andere voordelen. Wie dichterbij woont, blijft makkelijker om het werk af te maken. En als je collega’s vrienden worden omdat ze in de buurt wonen, zorgt dat misschien ook dat je langer op kantoor blijft, omdat je vrienden daar ook zijn.

Segmentors
Tegenover deze groep staan de zogenaamde ‘segmentors’, zoals managementhoogleraar Nancy Rothbard van de University of Pennsylvania ze noemt. Personeel dat een scheiding aanbrengt tussen werk en privé.

De behoefte aan die scheiding valt vaak samen met het krijgen van kinderen.

Bij BMW in Duitsland is die scheiding geregeld door het recht te verlenen om na werktijd onbereikbaar te zijn.