Coachartikel

Durf door de vacature heen te vragen

Zullen we een optelsommetje van de gemiddelde vacaturetekst maken? ‘Een zelfstandig werkende teamspeler’. ‘Je gaat projecten leiden, en we zoeken iemand die daar ervaring in heeft’. ‘Durft vrijheid aan en is niet bang voor verantwoordelijkheid’. ‘Geen negen-tot-vijf-mentaliteit’. ‘Flexibel, sociaal, kan hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden’. En hij of zij heeft passie voor het uit te voeren vak. Dat is ook altijd een mooie: ‘Passie hebben’.

In de gemiddelde vacature staat heel veel van niets. Heel veel HR - en vooral wollige - containerbegrippen, die ons eerder minder dan meer inzicht in de betreffende vacature geven. Daar zijn duizend en één redenen voor te bedenken. De manager weer niet hoe hij het moet opschrijven, de afdeling HR gooit er zonder verdere inhoudelijke kennis van de rol een human resource sausje overheen of de vlotte copywriter heeft geen idee wat ze op de werkvloer nu uiteindelijk doen. Maar wil het wel allemaal wat ‘flitsender’ maken.

Uiteindelijk is de sollicitant dan het kind van de spreekwoordelijke rekening, zou je zeggen. Niets is minder waar. Want in plaats van lekker met de werkgever om de hete brei heen te draaien ligt hier juist de kans om je te onderscheiden, en direct tot de kern te komen door te vragen wat je nu ‘echt’ gaat doen.

Hak zo’n vacature eens in stukjes, maak hem concreet. Wat ga je doen, hoe ga je het doen, waar rekenen ze je op af, hoe ziet je werkdag eruit en wanneer heb je je werk goed gedaan? Hoe wolliger de vacature opgesteld is, hoe meer er door te vragen valt. Durf dat ook te doen en maak indruk op je gesprekspartner, die waarschijnlijk als geen ander weet hoe ver die wollige vacature van de harde realiteit afstaat.

Durf door te vragen, dan snijdt het mes aan twee kanten. Je gaat met de juiste informatie naar huis, en je laat de beste indruk achter.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coachingspraktijk geeft hij individuele loopbaancoaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek Zou jij jezelf aannemen? Daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.