Coachartikel

Dit vinden introverte mensen écht niet fijn

Ik ben absoluut voorstander van een gelijkwaardige samenwerking in teams met verschillende persoonlijkheden. Juist de verschillende persoonlijkheden maken het team. Pas als we elkaar kunnen waarderen in wie we zijn, én je ook naar jezelf durft te kijken, behaalt het team mooie resultaten.

In die samenwerking is het handig om te weten hoe het een en ander in elkaar zit. Elkaars  karaktertrekjes en eigenaardigheden te kennen. Hoe beter je iemand kent, hoe gemakkelijker samenwerken wordt.

Ik begeleid veel introverte mensen, en dan hoor je nogal eens wat. Ik neem je even mee in de wereld van een introverte persoonlijkheid, laten we voor het gemak even uitgaan van een mannelijk introvert persoon. Er zijn een aantal dingen die introverte mensen niet zo fijn vinden. Eigenaardigheid of karaktertrek? Dat laat ik in het midden….

Onverwacht een mening vragen
Onverwacht ‘zeg, wat vind jij hier nu van’ horen in een vergadering waarbij iedereen je aankijkt: niet fijn voor introverte mensen. Simpelweg omdat hij nog geen mening heeft. Hij heeft tijd nodig om erover na te denken. Niet roepen dus! Geef een introvert even de kans om er op terug te komen. Waarschijnlijk komt er dan een goed onderbouwd antwoord, waar écht over is nagedacht.

Onverwacht erbij komen zitten
Binnenlopen en gaan zitten werken zonder het aan te kondigen: niet fijn voor een introvert die net lekker in een dossier is gedoken. Het voelt als inbreuk op de rust en privacy, zeker als die persoon net wil gaan bellen en zich had voorbereid op een gesprek zonder ‘luisteraars’. Ook al luister je niet mee, dat gevoel heeft hij wel.

Het advies geven ‘dit moet je gewoon doen’
Een introvert werkt volgens het principe ‘eerst denken, stappen overwegen en dan doen’. Iets doen zonder na te denken voelt alsof je moet springen in een ravijn. No way! Gaan we dus echt niet doen! Gevolg: iemand die in de weerstand schiet. Wil je een introvert meekrijgen? Dan is er echt een andere aanpak nodig!

Zeggen ‘maak jezelf eens wat zichtbaarder’
Dit is DE opmerking die hij waarschijnlijk zijn hele leven hoort. Dit valt dan ook in de categorie ‘weerstandopwekkers’. Een introvert is vaak ‘gematigd’ enthousiast over in de belangstelling te staan. Op de achtergrond goed werk verrichten is meer zijn ding. En als ie al het podium pakt, dan gaat dat in zijn eigen tempo. Dus niet zomaar ‘hier ben ik’. Nee, op het moment dat hij zich er goed bij voelt, zal hij een stap naar voren doen. Aan jou dus de uitdaging om te achterhalen hoe en wanneer hij zich goed voelt. Tot die tijd kun je óf weerstand verwachten óf hoog of laag springen zonder effect.

Vanuit interesse telkens vragen ‘waar ben je nu mee bezig?’
Je bedoelt het goed, maar dit voelt als verantwoording af moeten leggen. Introverten gaan tot op zekere hoogte graag hun eigen gang, en je kunt ze gerust laten gaan. Geef ze een probleem en je hoort ze niet meer tot het is opgelost. In de tussentijd willen ze er liefst niet zoveel over kwijt. Als je steeds gaat checken hoe de stand van zaken is, voelt dat als een controle.

Een gesprek aangaan terwijl hij zit te werken
Zie je iemand met een diepe frons aan het werk? Laat hem liefst nog even met rust. Ga je toch vragen stellen? Dan heb je kans een wat onvriendelijke reactie te krijgen. Dit is niet persoonlijk bedoeld, maar een reactie op het feit dat hij uit zijn concentratie is gehaald. Een gezellig babbeltje? Mag het een ander moment?

Dit zijn zomaar wat dingen die ik vaker terug hoor uit de praktijk én waarbij ik put uit eigen ervaring. Ze zullen ook niet voor iedereen gelden natuurlijk.  Zijn dit grote issues? Nee hoor, maar soms is het net even fijner om te weten hoe iemand in elkaar steekt. Maar dat geldt vice versa natuurlijk ook.

Conclusie: ken jezelf én je collega en dan wordt samenwerken leuker. Zeker als je het oordeel over elkaar kunt loslaten. Dat geeft een stuk ruimte en vrijheid. En dan gaat het niet om elkaar vermijden, maar elkaar ergens in het midden tegen komen.

Wie of wat je ook bent: als je iets niet prettig vindt, zegt dat iets over de reactie die het bij jou oproept én de betekenis die je hieraan geeft. Vaak zit hier ook nog ruimte om er soepeler mee om te gaan, zoals heel even benoemen wat er bij je gebeurt, en afspraken maken. Voorkomt irritatie aan beide kanten! (én hierbij put ik ook uit eigen ervaring…)

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)
Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voorintroverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.