Deze CEO heeft een originele intelligentievraag voor sollicitanten

Build.com, de online verkoper van spullen voor het interieur, zoekt de verkopers niet op de bekendste en duurste universiteiten. Het bedrijf uit het Californische Chico zoekt personeel op de lokale universiteit. En de CEO heeft een originele intelligentievraag paraat.

CEO Christian Friedland stelt mogelijke werknemers voor het dilemma of ze gelijk een urinetest willen doen om morgen te beginnen of dat ze twee weken willen wachten. Wie gelijk de urinetest doet en de uitkomst is dat ze recent drugs hebben gebruikt, is duidelijk niet slim genoeg om bij Build te kunnen werken.

Die urinetest is trouwens verplicht bij Build. CEO Friedland zegt de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers zeer serieus te nemen.

De vraag van Elon Musk
Business Insider kent nog wel meer CEO’s met opvallende sollicitatievragen. Zo heeft Elon Musk van Tesla en SpaceX het raadsel hoe je een mijl zuidwaarts, een mijl westwaarts en een mijl noordwaarts kunt lopen en toch op hetzelfde punt kunt uitkomen. Dit is het antwoord.

CEO Jeff Zwelling heeft ook een raadsel. Als een spijker en hamer 1,10 dollar kosten en de hamer is 1 dollar duurder dan de spijker, wat kost de spijker dan? Die vraag stelt hij om te zien of mensen willen doordenken. (Het antwoord is 5 cent uiteraard.)

Lees hier nog meer favoriete vragen van CEO’s.