Coachartikel

Definieer jouw definitie van succes

Laat ik het vandaag maar even kort en bondig houden, het is immers de eerste werkdag van het jaar. Dus je ligt of prinsheerlijk op de bank. Of je bent die ene collega die wel naar kantoor moet, omdat de rest al vrij genomen had. Of je staat op je vrije dag bij een outlet ergens in de polder, dan heb je het nog slechter bekeken.

Vandaag wil ik even de ruimte pakken om ‘hoog over’ te gaan. Geen inhoudelijk betoog over het hoe, wat en waarom van jezelf verkopen. Geen strategie over het in toom houden van de zenuwen. Nee, vandaag gaat het gewoon over jou. Waar ga je het het komende jaar nu echt voor doen.

Ben je meer thuis, bij je partner, de kids en de hond. Ga je voor die inhoudelijke promotie op je werk. Ga je nu eindelijk solliciteren naar die ene droombaan. Of ga je dit jaar gewoon, onbeschaamd, centjes harken. Let wel, ik vind het allemaal best. Mijn zegen heb je. Op één voorwaarde.

Doe wat jij wilt. Laat je niet leiden door de dikke auto van de buurvrouw. Laat je niet leiden door de buurman die altijd de kinderen van school haalt. Laat je niet tegenhouden door de mensen die het beter weten. Laat je leiden door jezelf.

In 2020 kies je jouw pad, omdat jij het wilt. In 2020 kies je jouw doelen, omdat jij dat wilt. In 2020 kies je jouw succes, omdat jij dat wilt.

2020 is jouw jaar.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.