Coachartikel

De scholen gaan weer open, en hoe zit het met de arbeidsmarkt?

Meestal houden de schoolvakanties en de arbeidsmarkt elkaar redelijk in evenwicht. Zijn de kinderen thuis, dan kan je er donder op zeggen dat er weinig mensen worden aangenomen. Managers liggen aan de Costa’s en HR zit op kantoor te zwoegen en twee weken later ligt HR aan het zwembad. Langzaam gaan deze weken in het land de scholen weer open, alleen is de vraag of de arbeidsmarkt dit jaar ook wel volgt.

Eerlijk gezegd, ik denk het niet. In ieder geval niet zo gemakkelijk als het andere jaren altijd wel ging. Mijn verwachting is dat men de komende maanden, met alle onzekerheid van dien, de hand nog wel even op de knip gaat houden. Bepaalde branches uiteraard uitgezonderd, maar zelfs van hun verwacht ik niet de aanname-enthousiasme die ze normaal na afloop van de bouwvak laten zien.

Dit vraagt wat van werkzoekenden. Dit vraagt zelfs veel van werkzoekenden. Want als je in deze periode een beetje reactief achterover gaat hangen om ondertussen de vacatures naar je toe te laten komen, dan kan je lang hangen. Hard maar waar, die vacatures gaan niet komen. Als dat je strategie voor de komende tijd is, dan ga je het nog zwaar krijgen.

Daarom zit er voor sollicitanten de komende maanden maar één ding op. Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes maar naar de berg. Naar buiten, de hort op, contacten leggen, jezelf in de kijker spelen, koffiedrinken, LinkedIn berichten sturen, je netwerk aanspreken en vooral niet afwachten.

Ik ben er heilig van overtuigd dat het allemaal wel weer goed komt, die arbeidsmarkt herstelt zich wel weer, die economie veert wel weer terug. Het enige wat je je als sollicitant nu moet realiseren is dat die werknemers markt er wel even af is. De werkgever heeft in velen branches het roer wat betreft aannames wel weer in handen, en dat is de laatste jaren wel anders geweest. Dit vraagt een andere, meer actieve aanpak van werkzoekenden. De sollicitant moet de boer weer op. Maar als je dat kunt, dan ligt de wereld aan je voeten.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.