De Multitask Test

Hoe goed kan jij mulitasken? Denk je dat je hier goed getraind in bent? In dit filmpje kijken we naar het effect van mulitasken en kan je een test doen om te kijken hoe goed je bent in multitasken!

Tips

  • Realiseer je dat wanneer je twee of meer taken tegelijkertijd uitvoert, dit altijd ten koste gaat van beide taken
  • Omarm singletasking: doe één taak tegelijkertijd, maak deze af en ga dan pas door naar de volgende taak
  • Realiseer je dat singletasking niet meer tijd kost, maar puur een andere indeling van je tijd is

Meer weten? Op 1 juli organiseert Mark Tigchelaar een open training waarin je alles ontdekt over het verbeteren van je productiviteit, digitaal snellezen, het verhogen van je concentratie en het verbeteren van je geheugen.

Over Mark Tigchelaar (@Mark_Tigchelaar)

Mark (1984) studeerde neuropsychologie, is breinexpert en directeur van UseClark. Al ruim 12 jaar helpt UseClark overheden, organisaties en onderwijsinstellingen om hun productiviteit te verhogen door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in 16 landen gebruikt. Inmiddels heeft Mark meer dan 100.000 mensen mogen opleiden in de methoden om meer uit het brein te halen. Hij is daarnaast betrokken bij verschillende TV programma’s over de hersenen en is auteur van 4 boeken. Deze zijn vertaald in 6 talen.