Coachartikel

De beste sollicitanten, die stellen de beste vragen

Sollicitatieangst nummero uno: ‘Wat gaan ze me vragen?’ Numero twee: ‘Wat ga ik vertellen?’ Dan volgen er nog een aantal doodsangsten aangaande het gesprek. En ergens onderaan, waarschijnlijk als allerlaatst: ‘Wat moet ik zelf vragen?’ Dat is onterecht, compleet onterecht zelfs. Want dat is nu juist het moment om te laten zien wat je niveau is.

Laten we eerlijk zijn, een standaardantwoord op een standaardvraag kunnen we allemaal wel verzinnen. Wat je ambities zijn, je sterke of je zwakke punten. Je hoeft niet heel veel niveau in huis te hebben om die vragen te kunnen pareren. Dat is simpelweg een kwestie van rijtjes stampen. Om het in voetbaltermen uit te drukken: Op die manier speel je een wedstrijd plichtmatig uit, zo zit je er niet in om te winnen.

Om die wedstrijd wel met een weergaloze omhaal binnen te halen moet je het geheime wapen van stal halen. Oké, nu ik het zo bespreek is het ook niet meer helemaal geheim. Maar doe er je voordeel mee. Het geheime wapen van: de juiste vraag.

Want achter een goede vraag schuilt zoveel meer dan de vraag zelf. Een goede vraag geeft aan dat je het proces snapt, nieuwsgierig bent en wilt weten hoe zaken in elkaar steken. Een goede vraag is specifiek, en richt zich op jou of je gesprekspartner. Een vraag richt zich op een proces, een klant of een case.

Vragen verraden je inzicht, je instelling en je niveau. En dat is nu juist wat je wilt laten zien.
Een rijtje feiten stampen kan iedereen, de juiste vraag stellen is maar voor enkelen weggelegd.

Over Freek van Kraaikamp @Fvankraaikamp
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.