Sponsored content
Sponsored content
ANP LEX VAN LIESHOUT

De baas maakt een grap. Lachen!

Ja, ook als er geen klap aan is. Een derde van de werknemers lacht mee met de baas om een goede indruk te maken, zelfs als ze het eigenlijk niet leuk vinden. Dat blijkt althans uit een online onderzoek dat uitzendbureau Tempo-team heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau InSites Consulting.

Het onderzoeksbureau liet 1210 werknemers en 405 werkgevers uit Nederland en Belgie in online onderzoekspanels vragenlijsten invullen.

De meerderheid van de werkgevers (60 procent) denkt dat ‘een gezonde dosis humor’ een positief effect heeft op de werkvloer, blijkt uit de resultaten. Humor zou volgens de werkgevers leiden tot een betere sfeer, minder stress en een bedrijfscultuur waarin werknemers gemotiveerd zijn.

Een derde van de bazen vindt lachen tijdverlies
De werknemers zijn het daarmee eens. Een kwart van hen denkt zelfs dat mensen die vaker lachen, harder werken. Een kwart van de werkgevers vindt echter dat lachende werknemers hun tijd verdoen. Een op de drie werknemers vindt dat niet raar; zij denkt zelf ook dat werkgevers lachen tijdverlies vinden.

Ruim de helft van de werknemers vindt dat ze het beste uit hun werknemers halen, stelt Tempo-team op basis van de resultaten. Slechts een derde van de werknemers is het hiermee eens. Eén op de vijf werknemers vindt bovendien dat de werkverdeling slecht is en ruim de helft vindt dat de werkdruk de laatste jaren is toegenomen. Die hoge werkdruk zorgt ook voor minder plezier in het werk, zegt 35 procent.