Coachartikel

Als je wilt groeien in je carrière, zoek dan de juiste mensen om je heen.

Om het een keer niet over solliciteren te hebben, wil ik het dit column graag hebben over groei en ontwikkeling in je huidige rol. Want wanneer doe je dat nu, wanneer doe je dat niet, en vooral wanneer doe je dat het beste? Ik ben in de heilige veronderstelling dat je de grootste groei doormaakt door je te begeven in de juiste omgeving. Met mensen die willen, kunnen en delen om je heen. Uiteraard begint het bij jezelf, want als jij er niet naar op zoek gaat en niet voor openstaat. Dan gaat er natuurlijk op voorhand al niets gebeuren.

Als ik terugdenk aan de periodes in mijn carrière dat ik de grootste groei heb doorgemaakt, dan is dat meestal in de tijden dat ik een inspirerende mentor of afdeling naast en rond me had die ik (stronteigenwijs als ik ben) ook respecteerde. Iemand die ervoor zorgde dat ik niet eigenwijs mijn eigen pad bleef volgen, maar aan wie ik raad kon vragen en af kon kijken hoe hij/zij de moeilijke zaken aanpakten.

In mijn latere carrière, toen ik al meer op eigen benen kon staan, zat mijn ontwikkeling zich meer in het samenspel op een afdeling. In het delen van vuur, enthousiasme, problemen en het gezamenlijk zoeken naar oplossingen groeiden we samen naar een hoger plan. Ook hier is respect voor elkaar en het luisteren naar elkaars visie en meningen de basis van de groei.

Als ik het zo opschrijf klinkt het allemaal een beetje geiten-wollen-sokken-geneuzel. Maar ik kan het ook omdraaien. Vaak genoeg heb ik mensen af zien stompen omdat ze hun manager of mentor liever een kop koffie in het gezicht gooide dan ernaar te luisteren. Vaak genoeg heb ik afdelingen zien verzuipen in negativiteit en wantrouwen. Dag in, dag uit. Zeuren, zaniken, het saboteren van elkaar en jezelf. Negen tot vijf, negativiteit.

Wat ik hiermee wil zeggen, die negativiteit begint iedere dag bij jezelf. Die negativiteit klokt samen met jou om een uur of vijf weer uit om er de volgende dag met frisse tegenzin weer mee te beginnen. Er staat maar één iemand centraal in jouw carrière, en dat ben je zelf. Er is maar één iemand die bepaald wie ernaast, onder of boven je staat en dat ben jij.

Er is maar één iemand die je carrière maakt, en dat ben jij.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.