Advertentie
De inhoud van deze advertentie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

200 buschauffeurs en machinisten gezocht

Vervoerder Arriva staat voor een pittige uitdaging: door de vergrijzing zullen binnen nu en twee jaar tweehonderd vacatures ontstaan voor buschauffeurs en machinisten.

Hoe vind je in korte tijd tweehonderd nieuwe buschauffeurs en machinisten? Vervoersbedrijf Arriva, actief in met name het zuiden, oosten en noorden van Nederland, staat voor die uitdaging. Door de vergrijzing nemen de komende jaren veel medewerkers van het bedrijf afscheid. Toch lukt het de vervoerder prima om enthousiaste nieuwe medewerkers te vinden. Hoe? Door een eigenzinnige bedrijfscultuur te combineren met een goed arbeidsvoorwaardenpakket. Niet voor niets is Arriva gecertificeerd als Top Employer 2018.

Iedereen betrokken

Arriva is een platte organisatie. De top geeft de regiodirecteuren vrijheid en dat sijpelt door naar de hele organisatie. Zo ontstaat een cultuur met gedreven medewerkers die zich verantwoordelijk en betrokken voelen. Iedereen mag zelf kiezen bij welk arbeidsvoorwaardenpakket hij zich aansluit: de ‘cao OV’/‘cao multimodaal voor treinpersoneel en buschauffeurs’ of het ‘eigen pakket van Arriva’. Het eigen pakket is een cafetariamodel waarbij een medewerker zelf zijn menu samenstelt: vindt hij veel vrije dagen belangrijk of meer loon? Vooral de jonge generatie waardeert deze keuzevrijheid.

Privé en werk

Medewerkers combineren hun baan veelal met een gezinsleven. Arriva luistert naar de wensen van zijn medewerkers en biedt flexibiliteit. Voor ondersteunende functies zijn er goede thuiswerkfaciliteiten. Arriva is een volcontinubedrijf en inroosteren van mensen is dan altijd een uitdaging. Hiervoor gebruikt Arriva een ‘matchingsysteem’: medewerkers dienen hun wensen in en het systeem houdt daarmee zoveel mogelijk rekening. Zo hebben buschauffeurs, stewards en machinisten invloed op hun eigen rooster. Ook biedt Arriva gezondheidsprogramma’s voor een betere balans bij de medewerkers en daarmee een verbetering van de inzetbaarheid.

Ruimte voor ontwikkeling

Arriva zoekt continu naar vernieuwing en verbetering. Medewerkers krijgen daarom veel ruimte om zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld via coaching, traineeships en opleidingen. Zo blijven buschauffeurs en machinisten zich ontwikkelen en houden zij hun vakmanschap up-to-date. Daarnaast heeft Arriva eigen opleidingsprogramma’s op het gebied van vervoersontwikkeling, marketing & sales en leiderschap.

Gericht op de toekomst

Arriva is in 2018 gecertificeerd als Top Employer. Chantal Sanglier, research project manager bij Top Employers Institute, was daar nauw bij betrokken. “Arriva is voor het eerste jaar deelnemer en weet over de gehele breedte van het onderzoek al constante resultaten te realiseren. Er is binnen het bedrijf oprechte passie, enthousiasme en trots voor wat ze doen. Arriva is ook zeer toekomstgericht. Ten eerste met een speciaal duurzaamheidsprogramma: Destination Green. Chauffeurs worden daarbij gecoacht in zuinig rijden. Ten tweede schenkt Arriva veel aandacht aan de toekomst en het welzijn van de medewerkers. Al met al is Arriva een vooruitstrevend bedrijf dat zijn zaken uitstekend op orde heeft.”

Lees hier meer over werken bij Arriva.