Kazim

Op het brede voorhoofd van Feyenoordspits Kazim Colin-Richards staat – als je goed kijkt – een waarschuwing voor zijn tegenstanders in en rond het veld: „Zoeken jullie soms moeilijkheden?”

Kazim heeft een boos hoofd.

Nee, ik zoek geen moeilijkheden. Ik…

Lees verder
door op 15 december 2014

Weegschaal

Ireen Wüst schaatste in een persoonlijk duel met landgenoot Marrit Leenstra driehonderdste sneller op de 1.500 meter. Het moest uit haar tenen komen. „Fijn als je aan de goede kant van de streep staat”, vertelde Wüst na afloop.

Afgelopen weekend…

Lees verder
door op 8 december 2014

Zo zielig

Welkom in de stoere mannenwereld van de Volvo Ocean Race. Die krankzinnige tocht over wereldzeeën waar een walvis slapeloze nachten van heeft. Levensgevaarlijke stromingen, valwinden en onverwachte obstakels onder water.

Anderhalve week geleden vertrokken zeven boten voor de tweede etappe…

Lees verder
door op 1 december 2014

Lieke

Met lichte schaamte beken ik dat ik haar pas dit weekend goed heb leren kennen. Het 21-jarige Limburgse meisje met een paardenstaart op haar achterhoofd, dat als een wervelwind over het voetbalveld suist.

Haar naam is Lieke Martens.

De vonk…

Lees verder
door op 24 november 2014

Hiddinks handen

Volgens presentator Jack van Gelder kon hij aan het gezicht van Guus Hiddink zijn gemoedstoestand aflezen. Dat ging ik niet doen.

Heel eigenwijs fixeerde ik me op de

handen van ‘de bondscoach met de strop om de nek’. Ze vertelden…

Lees verder
door op 17 november 2014

Sloom

Sven Kramer zette na een paar rondjes op de 10 kilometer zijn bril even recht. Het ontspannen gebaar deed vermoeden dat hij zichzelf op deze lange afstand niet al te veel pijn ging doen.

En inderdaad, Kramer liet zijn tegenstander…

Lees verder
door op 3 november 2014

Louis en José

Van Gaal op zijn aardigst. Mourinho zo zacht als was. Ik verheugde me al dagen op de ontmoeting tussen de twee meest uitgesproken coaches van de Premier League. Manchester United tegen Chelsea was een topduel tussen Engelse voetbalgrootmachten maar toch…

Lees verder
door op 27 oktober 2014

Vroege penalty

Vlak voor het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter denken voetballers nog tijd te hebben voor triviale zaken. Toch snel nog even het lipje van hun schoenen omslaan. Een handkusje geven naar het meisje op de eretribune. Volkomen nodeloos het broekje…

Lees verder
door op 20 oktober 2014

De flow van Epke

Na afloop van het winnen van de wereldtitel kwam turner Epke Zonderland met het verhaal dat hij pas aan het einde van zijn oefening ‘een beetje wakker werd’. Een minuutje slapen aan de rekstok.

Terwijl de concurrenten op zijn van…

Lees verder
door op 13 oktober 2014

Levensgevaar

Net nadat bekend was geworden dat Formule 1-coureur Jules Bianchi met ernstig hersenletsel in een ziekenhuis was opgenomen, zag ik op televisie een reclame van een verzekeringsmaatschappij. Twee stoere jongetjes zaten achter het stuur van de auto van hun ouders.…

Lees verder
door op 6 oktober 2014

De Pool

Het devies voor een wielrenner tijdens het wereldkampioenschap op de weg is altijd: wacht met aanvallen tot de laatste ronde. De Nederlandse ploeg hield zich aan die ongeschreven regel. Vanuit de lucht nam ik soms een mespuntje oranje waar in…

Lees verder
door op 29 september 2014