Fontein

Jordy Clasie na afloop van het ternauwernood gewonnen eredivisieduel met Excelsior: „We zaten nog met ons hoofd in Rome.”

Ja, wie niet?

Het uitdoelpunt van Kazim werd de afgelopen dagen minder vertoond dan de chaos rond de fontein aan de …

Lees verder
door op 23 februari 2015

Ruska

Zijn vader kon een motorblok uit een auto tillen. Dat wist Willem Ruska en hij vond het prachtig. Niet dat hij zijn sterke vader – een Amsterdamse garagemonteur – ooit zag, nee, die had al de pleitvaart genomen toen Willem …

Lees verder
door op 16 februari 2015

Polletje

De kruinen van de bomen staken fier boven de tribunes van de Adelaarshorst uit. Deventer grond is zo vruchtbaar als wat. Plant een zaadje en er begint iets te groeien.

Het sappige veld van Go Ahead Eagles lag er gistermiddag …

Lees verder
door op 9 februari 2015

Mathieu

Met grote passen door de modder. Weer op weg naar de steile treden op het parcours van Tábor. Daar ging Mathieu van der Poel; tijdens het rennen tilde hij zijn fiets op en stak zijn arm door het frame.

De …

Lees verder
door op 2 februari 2015

Kazim (2)

Het scheelde weinig of ik had vandaag voor het eerst een oude column gekopieerd en opnieuw laten plaatsen op deze plek in de krant. Half december schreef ik ook al over Colin Kazim-Richards, de spits van Feyenoord die niet zo …

Lees verder
door op 26 januari 2015

Matchfixing

We zeggen al een kwartier niets en kijken naar het konijn. In de keuken roert iemand in een pannetje. Dit waren de eerste regels van mijn verhaal voor het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras. Het was 1999. We, dat zijn …

Lees verder
door op 19 januari 2015

Bijzaak

De rondjes van Sven Kramer op de schaatsbaan van Tsjeljabinsk vielen in het niet bij de lange, rechte lijn die honderdduizenden mensen in het centrum van Parijs moesten lopen.

Het snelle schaatsen in Rusland was ongetwijfeld vermoeiender dan het voetje …

Lees verder
door op 12 januari 2015

De bril van Barney

In metrostation Oxford Circus dansten de letters op de borden. Hij schrok zich rot. Knijpen met de ogen hielp niet. In paniek tikte hij zijn vrouw aan en vertelde haar dat hij de woorden niet meer kon lezen.

Darter Raymond …

Lees verder
door op 5 januari 2015

Tromgeroffel

Ze zijn er weer in alle soorten en maten: de eindejaarslijstjes. Wie is de hoogste, de hardste, de beste, de slechtste, de vieste, de geilste, de slimste, de fijnste, de domste?

Sportlijstjes maken, dat doet het goed. Het lijkt relatief …

Lees verder
door op 29 december 2014

Mikey

Toen Mike van der Hoorn in de zomer van 2013 zijn eerste training bij Ajax afwerkte, stond zijn hele familie aan de zijlijn. Frank de Boer vond het netjes de mensen een handje te geven. De trainer was zomaar een …

Lees verder
door op 22 december 2014

Kazim

Op het brede voorhoofd van Feyenoordspits Kazim Colin-Richards staat – als je goed kijkt – een waarschuwing voor zijn tegenstanders in en rond het veld: „Zoeken jullie soms moeilijkheden?”

Kazim heeft een boos hoofd.

Nee, ik zoek geen moeilijkheden. Ik …

Lees verder
door op 15 december 2014

Weegschaal

Ireen Wüst schaatste in een persoonlijk duel met landgenoot Marrit Leenstra driehonderdste sneller op de 1.500 meter. Het moest uit haar tenen komen. „Fijn als je aan de goede kant van de streep staat”, vertelde Wüst na afloop.

Afgelopen weekend …

Lees verder
door op 8 december 2014