Evangelist van de sterrenkunde

De Jesse Jackson van de sterrenkund, zou je Neil deGrasse Tyson kunnen noemen. Zwart, griezelig welbespraakt, theatraal. Vierkant, vertrouwenwekkend postuur, vaderlijke uitstraling. Als de directeur van het Hayden planetarium in New York iets uitlegt, of wetenschap en onderwijs verdedigt, eet het publiek uit zijn hand. De website Big Think, een ‘kennisforum’ over ideeën die de toekomst vormgeven, heeft deze zomer een lang interview met Tyson op YouTube gezet. Hier drie fragmenten.
Geplaatst in:
Bekijks
Video
Lees meer over:
degrasse tyson
economie
hayden planetarium
investeren
natuurkunde
neil degrasse tyson
sterrenkundige
tyson
wetenschap

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.