Meekijken op Sol

Er is een goedwerkende webcamera die rechtstreeks beelden uitzendt van het Puerta del Sol-plein in Madrid. De jongerenprotesten gingen hier ook vandaag, op de dag van overpeinzing voor de verkiezingen van morgen onverminderd voort. Zo nu en dan wordt er ook geluid doorgegeven, wat het plein helemaal dichtbij brengt. Klik hier om te kijken.

Free Videos by Ustream.TV

Geplaatst in:
Spanje divers

2 reacties op 'Meekijken op Sol'

Sytse (vanuit Barcelona)

En hier kunt u meekijken op eenzelfde stream vanuit Barcelona (placa Catalunya).
http://www.ustream.tv/channel/acampadosbcn
Waar het, in tegenstelling tot vannacht, relatief leeg is onder de hete zon. Tegen tien uur vanochtend werden de slapers gewekt om gezamenlijk het plein te dweilen. In het bloemperk dat leed onder de slapers is een moestuintje ingericht om erger te voorkomen. De organisatie waarschuwt onderling dat de sfeer na de verkiezingen wel eens om kan gaan slaan- het blijven tonen van de massale goede wil is dus speerpunt. Een mooi voorbeeld daarvan is het ‘stille applaus’ bij groepstoesprekingen: in plaats van herrie te maken heft men hier zwijgend, maar wapperend de handen – afgeleid van het handsymbool voor applaus in gebarentaal.

Pieter A.L. van Soest

Alternatieve site om het gebueren in Madrid te volgen:

http://puertadelsol.net/

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.