Oeps, toen stond per ongeluk de site van president Romney online

Het duurde dinsdag al even voordat Romney zijn verlies wilde erkennen, maar gisteravond dook in de VS de site op die de campagne van Romney had voorbereid als de Republikein tot president gekozen was. De site ging per ongeluk korte tijd online.

Het blog politicalwire ontdekte Romney’s ‘transition site’ en maakte er direct een aantal screenshots van. Op de site, die als ‘the official site of the president-elect’ wordt aangekondigd, lezen we bijvoorbeeld dat Romney op 21 januari 2013 geïnaugureerd zal worden. De homepage wordt begleid door de ronkende tekst “I’m excited about our prospects as a nation. My priority is putting people back to work”.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Pijnlijk: de site van president Mitt Romney stond enige tijd online. De screenshots zijn er nog: http://t.co/RIrEpl5t

Op onderstaand screenshot lezen we dat Romney druk bezig is om samen met zijn ‘transition team’ de machtsoverdracht voor te bereiden. Meer pijnlijke screenshots hier.

Lees meer over:
Barack Obama
Mitt Romney
presidentsverkiezingen
Verenigde Staten

24 reacties op 'Oeps, toen stond per ongeluk de site van president Romney online'

Fulco van Geuns

Dit lijkt me niet heel erg pijnlijk. Het getuigt van een degelijke voorbereiding – dat het bij de executie hier fout ging is ongelukkig, maar niet meer dan dat.

jos horst

Wat is er precies pijnlijk? Dat Romney er rekening mee gehouden heeft dat hij zou winnen?

sytse wierenga

Naast dat het pijnlijk is (maar wat maakt het echt uit), vind ik het ook wel interessant. Behalve als een piepklein ‘wat-als’ moment (dat waar geschiedschrijvers zich nooit serieus aan mogen wagen), licht het een tipje van de sluier op die normaliter de publiciteitsmachine en al diens driedubbel werk bedekt houdt.

Hoe zou de site van Obama eruit gezien hebben als hij verloren had, en wat hadden ‘ze’ (wie?) al voorbereid (geschreven, vormgegeven, geprogrammeerd) voordat ze wonnen? Wat werd verzonnen, aangepast, gauw weggegooid toen Sandy langskwam, wat bleef eeuwig reserve tot het moment van de uitslag?

Van mij mag er best meer lekken. Of maak er een leuk HBO serietje van :)

a.jumelet

“the silly jackass!”

Jelle

Het was al pijnlijk om te zien hoe Romney zijn verlies toegaf. Ik begin haast medelijden te krijgen met Mitt.

Eric Rietzschel

Mja. Het zou nog veel pijnlijker zijn als hij niet alvast zo’n site achter de hand gehad zou hebben. Je moet er toch niet aan denken dat je een president kiest die dàn nog eens een website in elkaar moet (laten) draaien.

Het is net als met necrologieën – die liggen vaak ook al grotendeels klaar op de diverse redacties. Tuurlijk, genant als zoiets ten onrechte gepubliceerd wordt. Maar dat is dan alleen de fout (als het een fout was, en geen lulligheidje) van degene die dat doet. Voor Romney is het niet pijnlijk, of althans, dat zou het niet moeten zijn. Een slimme presidentskandidaat is op iedere mogelijke verkiezingsuitslag voorbereid (sorry, geen rijm).

Johan vandenBergh

“In war, resolution; in defeat, defiance; in victory, magnanimity” (Winston Churchill)

No Magnanimity in publishing this with a smirk…. rather embarassing this quote by Mr. Valk. He can do better as we have seen earlier.

Max Bonne

Wat me ook hier weer opvalt: zo’n volstrekt nutteloze tweet midden in het verhaal. Guttegut, kijk ons eens hip doen. Gaat nergens over, maar we doen wel mee!

Dirk

Stormpje in een glaasje water. Schijnbaar was het geloof groot genoeg en is het ergens een onoplettendheidje geweest.

Summer Night

Hij had liever z’n concession speech kunnen schrijven, wnat dat had hij nou weer níet gedaan…

een onzer redacteuren

@Max Bonne – de tweet is niet volstrekt nutteloos. We geven ermee aan wat de bron van ons verhaal is, namelijk onze eigen correspondent Guus Valk. – PvdP

HC Sies

Of slaat de Arabische lente over naar de VS en is Romney wel degelijk bezig met ‘the transition of power’ in de vorm van een coup? :-)
Vooralsnog ga ik er maar vanuit (ook) deze transition glashard gelogen is.

Romney zou bij verlies toch uit de politiek stappen? Is daar geen site van?

J.W.H. Scholte

Een onzin artikel, natuurlijk, zoals iedereen aangeeft, moet hij ook voorbereid zijn. Dat het per ongeluk op de site kwam is een ongelukje en moet gewoon vergeten worden.

Jeroen dekkers

@Pvdp. Uw verdediging van de tweet is nogal magertjes. Ik ben geen journalist, en ken de journalistiek niet, maar volgens mij past het geven van een mening van de correspondent bij zijn rol, en maakt hem dat geen bron.

De slijpsteen raakt een beetje versleten? Teveel botte geesten op deze fora?
We mogen toch een beter verweer verwachten, mag ik hopen?

A. De Greve

Een fout? Maar de republikeinen hebben toch gewonnen? Obama op de stemmachine aanklikken en je stem naar Romney zien gaan geeft al te denken. Moeten er deze keer geen stemmen herteld worden om het gelijk van Romney te bewijzen? En ja dit is sarcastisch bedoeld naar een partij die vind dat verkrachting en ongewenste zwangerschap de wil van God is en waar je niet verkracht kan worden als je een spijkerbroek draagt en waar Romney verbaasd was dat de ramen in een vliegtuig op 10km hoogte niet open kunnen.

C.A. Loder

Pim van den Dool zegt de Amerikaanse presidentsverkiezingen op de voet te hebben gevolgd. Lezing van zijn beschouwingen doet vermoeden dat zijn op de voet volgen niet veel verder strekt dan het onnauwkeurig lezen van een aantal Amerikaanse nieuwssites. Een meer nauwkeurige lezing zou hem b.v. hebben geleerd dat het niet ongebruikelijk is dat een presidentskandidaat een dergelijke site voorbereidt . Er zijn zelfs, al ruimschoots voor de uitslag van de verkiezingen, fondsen beschikbaar “to build transition teams and rent office space” voor het geval de kandidaat de “president elect” blijkt te zijn. De nieuwswaarde van het artikel is dus niet meer dan dat de site abusievelijk enige tijd online heeft gestaan.

Gianni

Haha, eens een loser altijd een loser

Aart Dekker

Maar als we dit feit combineren met de uitlatingen van Donald Trump direct na de uitslag (“Ondemocratische uitslag”, “De strijd gaat door”, etc.)
Dan geeft dat wel een doorkijkje in de ziel van de gemiddelde republikein…

Henk Smout

Wie weet waar de Republikeinse trollen zijn? Waar zijn zij gebleven?

Martijn

@een onzer redacteuren/PvdP
Onzinargument. Guus Valk is helemaal niet de bron. Guus Valk heeft het zelf ergens anders vandaan en tweet dat vervolgens door. @Politicalwire is een mogelijke bron, maar die heeft het vast ook van iemand anders.

Ton

“Eens een loser, altijd een loser”. Wow Gianni, jij hebt echt een wereldvreemd beeld als je beweert dat iemand die minstens een half miljard waard is, goeverneur van een staat is geweest, directeur van de Olympics, etc. etc. dat die een ‘loser’ is? How come?

LOL.
Enne, wat is jouw ‘record’ eigenlijk?

Ton

Aart, is Dnald Trump, met een vermogen van 7 miljard, twee keer zo rijk als Oprah, een ‘gemiddelde’ Republikein?
Als je even door die bombastische, oppervlakkige en ongenuenceerde verhalen spit op zo n forum, kom je heel wat leeghoofdigheid tegen.
Keep em coming, zou ik zo zeggen, ik kom zeker nog een keer terug want ik amuseer mij kostelijk met al die blije Obama fans die niet snappen dat Obamateur de economie verder in de put werkt met zijn ignorant policies.

De Stalen Generaal

Och och Tonnie,
weer zo’n domme semi-Amerikaan! Het neutrale Congressial Budget Office, een overheidsinstantie te vergelijken met ons CBS, heeft al maanden voorgerekend dat Obama’s beleid het tekort verkleind, terwijl Romney’s plannen het tekort vergroten. OF de pijn bij de middenklasse legde.
Jij mag blij zijn met de VVD alhier, waarvan het gros opperbest begrijpt dat de rijken MEER moeten bijdragen.

Kijk, dat is nou het verschil tussen links en rechts, zeker in Amerika: Wij onderbouwen onze stellingen met harde cijfers, en jullie roepen maar wat vanuit je ideologische hoek, completely FACT FREE.
Want STEL JE TOCH EENS VOOR DAT ARME ZWARTEN OOK MAAR EEN dollartje meer zouden krijgen, de wereld is te klein!

Carl

Stane Generaal, dank voor weer een ad hominem commentaar. Obama heeft niet eens een budget. Hij heeft alleen maar wat luchtballonnetjes, zoals een ‘plan’ dat de schuld met 4 trillion zou verlagen, wat overigens niet klopt.
Dit soort luchtballonetjes en executive orders zet hij slechts in om zijn electoraat te paaien, en presenteert ze zo aan het Congres dat hij vantevoren niet op steun hoeft te rekenen. Zo kan hij de Republikeinen de schuld blijven geven van de stalemate in Washington, en naieve Stalen Generaal gelooft altijd onmiddelijk de Obama gezinde media die roepen dat het allemaal aan de Reppies ligt. Zo ook met immigratie. Dat, net als veel andere zaken, had Obama in zijn eerste 2 jaar kunnen regelen met Dem. meerderheden in alle legislative branches. Nu zijn het partisan gimmicks. Een van de most divisive presidents ever. Hij heeft openlijk een hekel aan ruwweg 50% van de Amerikanen.
Obama is pretender die totaal niet serieus is om de staatsschuld te beteugelen. Geen inzicht in economische vraagstukken, zie eerste debat waarin Romney de vloer me hem aanveegde. Dat krijg je als de media een community organizer oppompen tot president. En jij en alle anderen maar braaf en naief achter die media invention die Obama in feite is, aanlopen. Want je wordt altijd geacht niks negatiefs te zeggen over Obama, en zeker niet iets positiefs over Romney.

Jij feiten en onderbouwde argumenten? Lamenielache! Ik lees bij jou alleen maar bombastische waanzin en enorme taal- en spelfouten. Waarom gebruik je hoofdletters? Ben je gefrustreerd of zo?
Nu maak je weer een belachelijke racistische opmerking. Waar slaat dat op? Ik heb een zwarte vrouw en zij heeft het heeeeel goed bij mij, kan ik je verzekeren.
Ik zou zeggen, probeer het onder een andere schuilnaam, niemand is geinteresseerd in jouw crap.

Succes met 4 jaar the same old. 4 jaar more division, debt and decline en geen banen.

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.