De Krom vervangt Kamp als minister

HH_16915964

Paul de Krom moet zich op een aantal dossiers nog inlezen. Foto Peter Hilz / Hollandse Hoogte

Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom (VVD) zal zijn partijgenoot Henk Kamp tijdelijk vervangen als die wordt benoemd tot informateur. Dat laat een woordvoerder van het departement weten aan persdienst Novum.

Als informateur heeft Kamp geen tijd om ook ministerstaken uit te oefenen. Daarnaast moet hij zich ook neutraal opstellen en ondertussen niet allerlei politiek gevoelige besluiten nemen, licht de woordvoerder toe. Staatsrechtelijk kan De Krom meteen aan de slag. Ook nu al kan hij als staatssecretaris de minister vervangen.

Wel moet De Krom zich op een aantal dossiers inlezen. Maar het uitgangspunt is dat Kamps benoeming tot informateur niet zal leiden tot vertraging van de besluitvorming op Sociale Zaken.

Kamp stuurde in zijn hoedanigheid van verkenner gisteren een verslag aan de Tweede Kamer waarin hij voorstelt dat de Kamer hemzelf en oud-minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) aanstelt als informateurs. Als de nieuwe Tweede Kamer daar morgen mee instemt, gaan de twee de vorming van een kabinet van VVD en PvdA onderzoeken.

Geplaatst in:
Binnenland
Lees meer over:
formatie
Henk Kamp
Paul de Krom
VVD
Wouter Bos

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.