Espresso met Moammar Gaddafi

Nonsens

Nog voordat Moammar Gadaffi een slok van zijn espresso heeft genomen, gaat hij tekeer tegen de Nationale Libische Raad. ‘Het is een leugen dat ik met hen zou praten over mijn vertrek.’ Hij slaat met zijn vuist op tafel. Niemand in de espressobar in Tripoli kijkt op. Ze kennen Gadaffi. ‘Praten?’ zegt hij. ‘Ik wil helemaal niet met opstandelingen praten. Ik wil ze neerknallen.’ Voorzichtig vraag ik naar het lot van de drie Nederlandse militairen die zijn gevangengenomen. ‘Die laat ik voorlopig niet vrij,’ zegt Gadaffi. ‘Eerst moet bewezen worden dat ze geen softdrugs transporteerden voor Al-Qaeda. De opstandelingen zijn door hen gedrogeerd.’ Even lijkt hij van zijn espresso te gaan drinken, maar dan zegt hij: ‘Niemand komt in heldere toestand tegen mij in opstand!’

Ik confronteer de Libische leider met het eisenpakket dat op internet circuleert. Maar ook nu is het antwoord ontkennend. ‘Het is absolute nonsens,’ zegt Gaddafi, ‘dat ik het land zou verlaten in ruil voor 10 miljoen dollar, een bontmuts van John Galliano en volledige bescherming voor mijn hele familie.’ Zijn espresso wordt koud, maar dat lijkt hem niets uit te maken. Hij verheft zijn stem en spreekt schande over het ultimatum dat hem gisteren is gesteld door de Nationale Libische Raad. ‘Charlie Sheen laat zich verjagen,’ zegt hij. ‘Gadaffi niet. I’m winning.’ Even denk ik dat er nog meer gaat komen. Maar dan zegt Moammar Gaddafi: ‘En nu een espresso.’

Lees meer over:
Moammar Gaddafi

9 reacties op 'Espresso met Moammar Gaddafi'

Gerard

hahahaha!

Walter

het is lastig om over Gaddafi grappen te maken. de man is veel gekker dan de gekste karikatuur die ik tot nu toe van ‘m gezien heb.

http://www.youtube.com/watch?v=UXuUj04pG2g

Sjef

I’m bi – winning. Hij is net zo’n idioot als Charlie Sheen.

Anyway, met ongeveer de helft van het volk bewapend, het hele regime bewapend en nog steeds heeft niemand de ingeving gehad Kaddafi een kogel door z’n schrale kop heen te jagen.

Schrale bedoening daar.

Ebisse

Heeft Gaddafi nu Camel Blood of Tiger Blood? That is the question…

And please, no hating on Charlie Sheen. Genius cannot be contained.

Chris

Goed bezig mnr Van der Kwast!
Heb je columns allemaal gelezen. Leuk concept. Het commentaar eronder is soms nog vermakelijker.
Misschien een keer een espresso drinken met een gallende reageerder..

Bukko

“Zijn espresso wordt koud, maar dat lijkt hem niets uit te maken” Barbaars!

jemal

Geweldig!

jan evert

koffiedrinken is een kunst en…
espresso is pure luxe maar dat begrijpt onze lybische vriend niet

Dorine P.

Geniaal jouw espresso sessies.
Geniet ervan, ook zonder een espresso, wonend in een espresso land.

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.