iPod Touch, de iPhone die niet kan bellen

ipod_touch.jpgGisteren stelde Apple de nieuwe iPods aan de wereld voor. Het nieuwe topmodel is de iPod Touch die alles kan wat de iPhone kan. Behalve bellen.

Bij Apple houden ze van tradities. Zo staat geschreven dat directeur Steve Jobs het podium op stapt in een zwarte coltrui en spijkerbroek. En dat september de maand is waarin de iPod, met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren Apple’s grootste winstmaker, vernieuwd wordt. Ook de presentatiewijze staat vast: in San Francisco spreekt Jobs een juichende menigte toe. In Europa worden journalisten naar Londen gevlogen om op een groot scherm naar die speech te kijken. Daarna, platgewalst door Jobs stortvloed van bijvoeglijke naamwoorden, mogen ze zich vergapen aan de nieuwe muziekspelers.

Maar is de nieuwe iPod wel zo nieuw? De iPod Touch (299 euro) is in feite een uitgeklede iPhone, de gsm met aanraakscherm die in de zomer in de Verenigde Staten op de markt kwam. Door het extra grote scherm is het meer een videospeler dan een muziekspeler. Het apparaat heeft een draadloze netwerkverbinding, waarmee gebruikers kunnen surfen en in Apple’s muziekwinkel liedjes kunnen kopen, net zoals op de iPhone. Eigenlijk àlles kan. Behalve bellen.
Jobs, nooit verlegen om een juichende metafoor, beschrijft zijn nieuwe muziekspeler als het ‘zevende wereldwonder’. “It’s amazing to me.” En met een brok in de keel: “It’s just magical” - een breekbaar liedje van Bob Dylan doet de rest. Maar de opslagmogelijkheden van de iPod Touch (16 gigabyte) zijn beperkt vergeleken bij de oude iPod. Die is inmiddels Classic gedoopt en heeft harde schijf van 160 GB - goed voor 40.000 liedjes in je broekzak.
ipodrij.jpgDat er een iPod Touch zou komen was al duidelijk in januari toen Jobs de iPhone aankondigde. Op precies hetzelfde podium, met dezelfde coltrui en met dezelfde juichende menigte. De meest verrassende vernieuwing gisteren was de nieuwe iPod Nano, de middelste iPod. Die is twee keer zo klein als zijn voorganger en kan ook video’s afspelen. Tijdens de Nano-presentatie demonstreert Jobs zijn kundige verkoopriedel. De meester der herhaling houdt het apparaatje omhoog: “Very small. Incredibly, incredibly small”. Volgende dia: “Superthin.” Volgende dia: de gebruiksduur is 24 uur. “Really amazing.” De zaal juicht. Volgende dia: de gebruiksduur is 24 uur. De zaal juicht opnieuw. Volgende dia: De Prijs, vanaf 149 dollar. Nog één keer luid gejuich.

iPhone wordt te goedkoop

Overigens, ook de iPhone wacht enkele nieuwe features: omdat de iPod Touch 16 GB flash geheugen heeft, zal er snel ook een iPhone met die hoeveelheid geheugen komen. Hopelijk al voor de Europese introductie, die voor Nederland in 2008 lijkt te gaan plaatsvinden. Het 8 GB model gaat ondertussen in de uitverkoop voor 399 dollar. Als het aan Steve Jobs ligt moet de smartphone - nu bijna een miljoen verkochte exemplaren - goed scoren als kerstcadeau.

De ingrijpende - en vooral snelle - prijsdaling van de iPhone zette kwaad bloed bij diegenen die in de zomer al een iPhone gekocht hadden, toen het toestel voor 599 dollar in de winkel lag. Na een vracht pissige e-mails heeft Jobs inmiddels in deze open brief bekend gemaakt dat alle iPhone-bezitters met terugwerkende kracht een tegoedbon van 100 dollar krijgen. Alleen geldig in de Applestore, dat wel…

Misschien kunnen ze hun tegoedbon besteden aan liedjes en ringtones in de iTunes Music Store, want dat kun je nu ook rechtstreeks op de iPhone bestellen. Een ringtone kost evenveel als een liedje (99 cent), ook al is het fragment een stuk korter en moet je ook nog eens 99 cent voor het liedje betalen. Pff… Je kunt natuurljk zelf ook met Audacity even een fragmentje uit een mp3-tje knippen en dat naar de telefoon uploaden.

Geplaatst in:
gsm & smartphone
mp3- en mediaspelers

78 reacties op 'iPod Touch, de iPhone die niet kan bellen'

Remco Hinterholzer

Gaat de ipod touch ook nog afgepreisd worden want hij is best duur voor een bijna namaak van de iphone

pieterjan

het is natuurlijk belachelijk wat apple doet.
in Nederland is de iPod Touch 8GB 299euro, waar die in de VS 299dollar is.
Dat is een prijsverschil van 90euro.

Weet iemand een site waarmee ik ze uit amerika kan halen?

wiljon

ze zeggend at je met deze ipod op internet kan is dat zo???????????????????????? en gratis he??????

jersy

weet iemand een antwoord op de vraag van pieterjan,
dan wil ik hem daar ook halen namelijk

Zomer

[moderated]

En ja, het is gratis. Je moet alleen wel een draadloos netwerk in de buurt hebben die op het internet is aangesloten.

Jack

Heyyyyy halloo,

Accessoires kwam ik net tegen op http://www.isupplies.nl , voor wie hoesjes zoekt……

Later

jan

ja, deze moet echter wel met worden gevonden. “draadloos internet”. de ipod touch moet eerst een internet verbinding vinden, dan maakt hij daar verbinding mee. Dan kunt u gewoon gebruik maken van internet :)

Darcey

dat internet is volgens mij alleen gratis bij zogenaamde hotspots en wanneer je zelf een netwerk hebt, en anders moet je er voor betalen , en je zou eens bij http://www.bestbuy.com kunnen kijken, dat is in Amerika een grote electronica winkel.

G-unit

volgens mij was de duurste Ipod ooit, sinds release de Ipod Video 60gb (a la 449euries), 2de plaats de eerste Ipod 1000gulden geloof ik, derde plaats Ipod 80gb a.k.a 5.5G 399euries.
De nieuwste Ipods kosten tegenwoordig geen drol meer.

Lopen mensen nog steeds te zeiken hoe ze het goedkoper kunnen krijgen, Ik vind de Ipod Video nog steeds het beste omdat je daar de camera connecter kan gebruiken.
Ipod Photo blijft het mooiste met zijn 3.5mm jackin exact in het midden.

De nieuwe ipod Zijn gewoon lelijk.

geko

Nou ik zou niet blij als dat ding ook nog eens gaat bellen… Heb je hem aan je stereo hangen, of je zoontje op de achterbank zit een film erop te kijken, of zit net te internetten en dan gaat de telefoon! Een geweldig apparaat zoals alleen Apple die kan maken, alleen nog GPS erop en mooie games erbij en dan is die helemaal compleet. Als ik dan wil bellen dan pak ik wel m’n telefoon, het all-in-one houdt natuurlijk ergens op.

Geko je hebt gelijk!!!!

Ik heb Iphone.
Het is een egt vet ding maar all in one is niet leuk.
als ik bus trein enz zit en ik lig bijna te slapen en ik luister leuk muziekje dan gaat 1 in keer dat kut geluid aan vet hard in mn oor.
IK RAAD JULLIE AAN OM DE IPOD TOUCH TE KOPEN.
Iedereen heeft tegewoordig een mobiel dus je kunt beter TOUCH kopen en die kan je mooi op stille stand zetten en als je slaapt heb je er geen last van.
Als je IPHONE op stille stand doet kan je geen muziek luisteren.

daan

Pietjan je kunt de amerikaanse apple site proberen, daar heeft mijn oom de Iphone besteld.

Trouwens de iphone is ongeveer 550dollar en dan vragen ze 400euro voor een 16GB iPod-Touch.
Als ik u was zou ik wachten op de releas van de Iphone in nederland.

Tim

Op http://www.geeks.com kun je hem bestellen, zij verzenden ook internationaal, Bestbuy doet dat niet.

wilco

maar je kan dus wel gewoon gratis op internet.
je hoeft geen geld daarvoor te betalen??

hans

Kun je echt gratis op het internet, ok als ik bijv: in het bos loop. en is msn dus ook te gebruiken als ik thuis ff wil kijken wie online zijn> ik heb draadloos internet, maar ik weet me ww niet:P

Robin

@Hans: Een wachtwoord is natuurlijk nodig, om daarmee in te kunnen loggen op je eigen draadloze netwerk. In het bos zou je op internet kunnen als daar vlakbij een huis is met draadloze internetverbinding ;)

Michiel

Met de iPod touch kun je via wifi het internet op met Safari; dus op open netwerken, maar ook op b.v. hotspots van KPN of T-mobile, als je daar tenminste een abonnement hebt. Sinds software-update 1.1.3 kun je ook je mail lezen en sturen, en is het een volwaardige pda geworden. Hij synchroniseert je mail met mail (mac) of outlook (windows). MSN werkt er niet op, maar volgende week, op 6 maart, maakt Apple een software-update bekend, waarmee je ook andere software, en wellicht ook MSN, kunt draaien.

hans

Mooi, ik hoop dat msn dan er op kan:)

Rutger

Mijn vader gaat vrijdag naar Amerika.
Hij neemt hem voor mij mee.
Al die hotspots op vliegvelden enzo, kun je daar gratis op het internet??

hans

Ik heb de touch gekocht hij werkt echt super! Helemaal zoals ik verwacht had ect. Ongelooflijk vet! Maar via ebuddy kun je gewoon op msn het is het zelde Als op de pc echt een onwijs vet ding! zeker een aanrader!!!! Jammer is wel dat hotmail niet standaard is aangegeven bij mail. Iets met pop3 enzo weer iemand dat?

Robert

Om maar even duidelijk te maken aan iedereen hiero. Je kan bij welke HOTSPOT dan ook gratis op het internet. Daar zijn hotspots voor. Hoewel je bij sommige alsnog een wachtwoord nodig hebt (die kan je vast wel aanvragen). Ook kan je er mee op een draadloos internet bij iemand thuis, daar heb je (vaak) wel een wachtwoord voor nodig, maar die staat vaak onderop het access point waar je op in wil loggen. Hoop dat het nu duidelijk is. ;)

hans

Hey, ben ik weer, wat ik nog niet echt kan vinden is dingen die je echt op de apple touch kan zetten. Zoals hotmail en Ichat. Heb wel op internet iets gelezen of SDK maar meestal zijn dat geen bruikbare dingen. Weet iemand missy een duidelijk site die het wel weet?

En nog even op je reactie robin:

Ook kan je er mee op een draadloos internet bij iemand thuis, daar heb je (vaak) wel een wachtwoord voor nodig, maar die staat vaak onderop het access point waar je op in wil loggen. Hoop dat het nu duidelijk is.

Niet echt, sorry:P mja, ik woon in Doetinchem nog niet veel hotspots ondekt:D

mark

Ipod touch rules!!!

el

ik weet niet goet te kiezen

motojojo

hoe moet ik liedjes op me ipod touch zetten ik he wl itnes maar verder weet ik het neit :S alvast bedankt

Bram

kijk is op de site: http://www.bhphotovideo.com/c/product/520651-REG/Apple_MA623LL_A_iPod_touch_8GB_Wi_Fi.html

of pricegrabber.com daar kun je net zoals kieskeurig vergelijken van producten;)

ik ben zelf ook even aan het kjken of ik een ipod touch ofzo ga halen:D

Joren20

Ik heb een vraagje over het internet… als je thuis draadloos internet hebt maar het is beveiligd, door middel van een lijst waar zo jouw ip-adres of wat het ook is moet toevoegen, heeft een ipod touch ok zon nr? zodat ik hem mee op de lijst kan zitten en op het draadloos internet kan bij mij thuis.

piet

heb zelf touch is erg vet maar is soms iri want hij is erg gevielig

rick

een Ipod touch is zeker beter dan Iphone omdat, je gratis kan internetten op Ipod touch en je kan er meer bestanden en grotere bestanden op zetten zoals filmpjes ik ga een ipod touch kopen want die is gewoon veel beter… boeie da ik er niej mee kan bellen kan ik ook met mijn mobieltje so what wil je en zoiezo schijnt de Iphone een klote ding te zijn dus ik heb liever Ipod touch als phone……….

lisa

hallo,, vraagje : ik ga heel waarschijnlijk een ipod touch kopen ,, maar voor dat,, als ik er extra dingen op wil zetten (bijv. weer ofzo,, maakt niet uit ) kost dat dan geld? zo ja,, hoe veel ?? en nog iets,, ik wil er dan graag films op zetten maar als ik dan de ipod in de pc steek,, geeft hij dan zelf een programma aan om dat te doen of moet ik dat zelf installeren …..?

hoop op antwoord,, X

Martijn

@lisa:
kijk eens op http://www.apple.nl/ipodtouch

En ook op: http://www.apple.com/nl/ipodtouch/itunes.html
http://www.apple.com/nl/ipodtouch/appstore/

iris

hoi ik heb de iphone maar ik weet niet hoe je hem op stille stand moet zetten please help me!

Swier

Wie heeft zijn Ipod Touch uit Amerika gehaald? En waar uit Amerika, wat zijn de verzendkosten dan?
Bedankt

fayyaz

hallo iedereen als iemand weet hoe je liedjes op de ipod touch moet zetten kan je me dan ff toe voegen fayyaz_96@hotmail.com

Sam

geweldig ding echt super handig

Marika

Hoi mensen.. :P Ik heb gelezen dat je op een Ipod Touch kan gamen. Maar staan die games er al op, moet je ze zelf toevoegen, of moet je betalen om er games op te zetten..??

niels

kun je met een ipod touch gratis op internet??

Jeroen

Echt gaaf speelgoed voor grote en kleine kinderen. Veel mogelijkheden. De muziek klinkt heel goed en is via iTunes makkelijk van eigen CD’s te importeren inclusief de CD-hoezen. Internet gaat goed mits er een draadloos thuisnetwerk is die de iPod herkend (moet geprogrammeerd worden in de draadloze router/modem)of een openbaar hotspot of WIFI-punt. Als de iPod dit punt niet ziet dan is er dus geen internet.

R.

kan je ook een soort abbonementje afsluiten zodat ik aaltijd op internet zou kunnen zonder dat ik persee een verbindingmoetzoeken

Kevin

MSN Erop gaat NIET, wel Ebuddy.

michael

Koop gwn een ipod touch en dan gwn een simpele mobiele telefoon voor 40 euro ofzo :P

renske

Hoe kun je hele films downloaden voor op je Ipod, dat ze er zegmaar gelijk op kunnen? Ik wil er namelijk films op zetten maar weet niet hoe het moet.
liefs, xxx

Markt

Kan je dus gewoon GRATIS draadloos internetten op de iPod Touch??
Dan zou wel mooi zijn!!

Dylan

Je kan gwoon gratis op het internet, je hebt daarvoor een Wireless LAN nodig, dit hebben de meesten wel.. maar ik heb nog een vraag: Hoe betaal je de downloads uit de App store enzo?

Micky

ik heb een vraagje, is een ipod touch niet erg gevoeleg voor bvb. wanneer je aan het wandelen bent en je steekt hem in je broek: begint hij dan niet op een ander liedje zonder dat je dat wil of gaat het geluid dan niet harder ofzo,,, of kan je heb vergrendelen ofzo? en nog een ander vraagje,, wanneer je iets op die apple store via ipod touch koopt hoe wordt dat dan betaalt?

Bardelius C

Je kan de I-pod Touch vergrendelen. Links bovenop zit de aan/uit knop, als je deze kort indrukt dan gaat hij op standby. Als hij op standby staat dat heb je nergens last van. Ik kan geen antwoord geven op de vraag van de I-pod store…

Groetjes

applealltheway

je kan dingen betalen in de itunes store door gebruik te maken van een creditcard. Heb je dat niet? koop dan een ituneskaart in de winkel (15,25 of 50 euro)dat werkt hetzelfde als bijvoorbeeld een herlaadkaart kopen voor je gsm.

grts.

applealltheway

oh ja, als je een account wil maken zonder creditcard: http://pc-en-internet.infonu.nl/tips-en-tricks/25260-gratis-itunes-store-account-zonder-creditcard.html

derkman127

Pieterjan, is misschien wel 90 euro goedkoper maar denk je wel om de verzendkosten?

Lisanne

Ik wil heel graag de Ipod-touch, want mijn ipod nano is in de wasmachine gegaan. De ipod touch lijkt me echt veel leuker, met dat grote scherm en internet. Alleen op de site bij apple staat dat het dezelfde is als de iphone alleen je kunt er niet mee bellen. Maar met de iphone kun je ook foto’s maken enzo.. Bij de ipod-touch niet toch? Help me…

Brunette

Op bol.com heb je voor 209 euro een 8gb ipod!
hij is echt heel fijn, en je kan der van alles mee..behalve bellen.

Barbara

Ik had een Ipod Nano 3e generatie. Garantie verlopen en hij was helemaal kapot. Normaal gesproken heb je pech en koop je een nieuwe. Maar ik heb m niet vaak gebruikt en was het er dus niet mee eens. Apple centre boos opgebeld. Medewerker stuurt mijn klacht op, en hij bood een korting aan! 60 euro korting op m’n volgende aankoop. Dus inclusief is Ipod Touch 8gb dan 147e.
MAAR ik ga over een maand naar de VS.
Is het voordeliger als ik m daar koop? Of zal ik m toch in NL met de korting kopen?
Alvast bedankt!!

jelle

Beste barbera,
ik ga hem zelf uit amerika halen, dan is hij omgerekend €160. in NL is hij met die korting dus goedkoper.
grt. Jelle

jill

is het gratis internet??diet ie het bevoorbijld ook in de trein??of als je in bed ligt??

antwoord plaese!!

Laura

Hoe zit het met et internet erop?

Joey

Ik heb ook sins gisteren een ipod touch. maar ik dacht dat je zo op internet kon. Maar ik ben niet zo’n nurd in internet enzo. En ik kan wel verbinding maken met m’n netwerk. maar dan moet ik een wachtwoord invullen. We hebben al meerdere gebrobeerd maar geen een lukt. HELLPPPPPPPP. waar kan ik dat wachtwoord vinden of weet iemand eentje. Want wij kunnen het niet vinden. En ik wil heel graag op internet.PLeassse HELP ME

ik

Als je een ipod touch in amerika koop, kun je dan ook de taal veranderen?? (mijn engels is niet echt super)

patrick

Ja, de ipod touch heeft wifi, dus je kan GRATIS internetten, mits je toegang tot draadloos netwerk hebt.

jesse

Als je hem koopt in Amerika heb je dan geen probleem met de stekkers en dat soort dingen?

famke

Lieve iedereen,
als je wilt internetten b.v in een hotel,
moet je eerst vragen of je het w8woord mag hebbe,, wat waarschijnlijk niet mag,,
dan als je het krijgt moet je waarschijnlijk 20 euro betalen voor te internetten,,
beter wacht je dan tot je thuis bent ofzo :S
thuis kan je trouwens wel gratis internetten als je iets download,
maar in een hotel of ergens waar je van weet dat ze waarschijnlijk een beveiliging hebben zou je beter niet op internet kunnen :S

XX Famke

Stacyy

Hoe duur is een Ipod Touch met 8GB ??
want al die andere prijzen zijn met 36GB ofso???
xxx

jordy

Ipod Touch met 8GB kost rond de 170 euro soms ook 180 maar dan doe je het niet goed. ciao ciao

Hoodwink

De iPod touch van apple kost €179,- volgens mij:P

MVG Hoodwink

Hoodwink

Srry die van 8 GB bedoelde ik:(

Hoi

Ik ga binnenkort naar Amerika, daar wil ik dan graag de ipod touch kopen. Maar hoe zit het dan met de talen? kun je de taal makkelijk van het engels naar het nederlands omzetten? en is verder dan gewoon alles hetzelfde met itunes en internet enzo? antwoord graag!!!

Kelvin

Hallo,
Als je een film op je ipod touch wilt zetten.
En de ondertiteling is niet ingebakken maar is een srt bestand.
Krijg je de film dan nog wel met ondertiteling ( als je dat srt bestand kunt overzetten )
Als iemand dat weet graag berichtje sturen naar:

Kelvinp12@hotmail.com

Of gewoon hier een berichtje plaatsen,
Maar dan is de kans dat ik het laat lees…

Kimberley

Hallo,,
Ik wil graag een Ipod touch voor mijn verjaardag, maar ik had een paar vragen:
1 : Is internet gratis?
2 : Kun je ook gewoon muziek downloaden of MOET dat via Itunes en zo ja, is dat downloaden gratis???

Ik hoop dat iemand een antwoord hierop heeft;)

enma ai

omg! iedereen leer lezen! er is al 10 keer gezegt dat je GRATIS INTERNET HEBT! ALS je in de buurt bent van een router OF een hotspot
like omg leer lezen!
waarom stelt iedereen de zelfde vragen??

famke zegt:
dinsdag 19 januari 2010, 17:36 uur
Lieve iedereen,
als je wilt internetten b.v in een hotel,
moet je eerst vragen of je het w8woord mag hebbe,, wat waarschijnlijk niet mag,,
dan als je het krijgt moet je waarschijnlijk 20 euro betalen voor te internetten,,
beter wacht je dan tot je thuis bent ofzo :S
thuis kan je trouwens wel gratis internetten als je iets download,
maar in een hotel of ergens waar je van weet dat ze waarschijnlijk een beveiliging hebben zou je beter niet op internet kunnen :S

XX Famke

Dylan zegt:
vrijdag 6 februari 2009, 16:37 uur
Je kan gwoon gratis op het internet, je hebt daarvoor een Wireless LAN nodig, dit hebben de meesten wel..

en nog meer reacties!

S

Ik wil een Ipod kopen maar is het downloaden van liedjes nou wel of niet gratis?
Ik hoorde dat je 1 euro per liedje moet betalen maar dat vind ik best duur want je betaald al €180 voor zo’n ding..

Antwoord graag? :)

xx.

Jt

@s,

er zijn programma’s (ik gebruik DvDvideosoft: http://www.dvdvideosoft.com/) waarmee je muziek kunt downloaden van bijvoorbeeld youtube, en dan kun je die op je ipod zetten. Ik ben van plan om de nieuwe ipod touch te kopen (die met camera) heb altijd al gewacht op zoiets!:D

xx

joop

I pot toch gaaf. maar hoeveel kost ie in Amerika???

van joop van het hok

joop

ik weet niet hoeveel die kost maar gaaf die naam. maar moet het niet joop van het hek zijn???

i.

waarom betaal je bij de ipodtouch geen geld om te internetten en bij de iphone wel ?

hans

hallo denken mensen
ipod touch 16GB bestaat niet

Renze

hallo denken hans
ipod touch 16Gb bestaat wel
Niet alles wat niet meer gemaakt wordt, is verdwenen.

Erwin

Ik heb er onlangs ff mee gespeeld erg leuk ding. Alleen heb je er eigenlijk alleen thuis wat aan want als je buiten de deur bent werkt die niet meer alleen als je een wachtwoord hebt van de router waar je op dat moment bent. Dit is toch heel jammer voor zo’n duur speledingetje of niet?

Celine

hallo.
ik had een vraagje
ik snap dat je gratis op internet kan met een wachtwoord
maar dat is dan wel binnenshuis of als je een ww hebt van een ander draadloos netwerk
maar kun je ook een programma downloaden ofzoo dat je altijd gratis internet hebt?
Groeten

Celine

zonder dat je telkens een wachtwoord moet invoeren op een draadloosnetwerk?

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.