Youtube-films bekijken in de huiskamer

youtube_ontv.jpgApple TV gaat Youtube-filmpjes vertonen op de tv in de huiskamer. Dat maakte Steve Jobs gisteren bekend. Een opvallende keuze, want Apple verkoopt het apparaat, een draadloze verbinding tussen de computer naar de tv, als een high definition-apparaat, met een bovengemiddelde beeldkwaliteit en een HDMI-aansluiting. Vanaf juni zal het kastje ook Youtube-filmpjes ontsluiten. Youtube-content is echter niet gevrijwaard van copyright-problemen, en heeft een weinig indrukwekkende beeldkwaliteit.
De resolutie van een Youtube-filmpje is nog net geschikt voor een computermonitor, maar op een groot tv-scherm zien ze er niet erg goed uit. Veel content op Youtube.com overtreedt bovendien de copyrightregels, omdat er kopieën van bestaande tv-programma’s en muziekclips in omloop zijn. Apple exploiteert zelf een winkel (iTunes Store) waarin tv-programma’s en muziekvideo’s op een legale manier verkocht worden.
youtube_on_appletv.jpg De Youtube-content op Apple TV zal gekoppeld worden aan de gebruikersnaam die je op Youtube.com hebt. Zoeken in Youtube zal ook mogelijk zijn via de ietwat beperkte afstandsbediening die bij de Apple TV hoort. Dat betekent dat titels letter voor letter ingegeven dienen te worden.
Apple TV krijgt daarnaast een 160 GB grote harde schijf (399 euro), in plaats van de 40 GB grote exemplaar dat in de huidige versie (299 euro) zit.


PlayStation 3: ook een mediaportal

Ook de Sony PlayStation 3 kan in theorie via de ingebouwde internetbrowser Youtube-content vertonen op een tv-scherm. Maar wat de PS3 nog niet kon was mediabestanden rechtstreeks vanaf de pc naar de tv streamen. Met de nieuwe firmware-versie (1.8) is die functie wel toegevoegd, blijkt uit het onderstaande (youtube-)filmpje van een blije PS3-gebruiker uit de VS:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/8D1KC_9mvZ4" height="386" width="468" /]

Geplaatst in:
digitale tv, dvd en video
high definition
muziek en video downloaden
Lees meer over:
apple tv
hdmi
youtube

3 reacties op 'Youtube-films bekijken in de huiskamer'

R.

Belangrijk om te vermelden is dat de content van YouTube welke voor de Apple TV beschikbaar komt, opnieuw gecodeerd zal worden in de H.264 codec, oftewel hogere kwaliteit. Dit is ook de reden voor de gefaseerde beschikbaarheid van de catalogus.

M.

Op dit moment kan je al YouTube filmpjes in hoge kwaliteit bekijken.

Een handigere manier om youtube filmpjes in je huiskamer af te spelen is door ze te downloaden via Download Youtube filmpjes

Jeroen

Je kan ze wel bekijken maar hier kan je ze ook downloaden! http://www.downloadfilmpje.nl

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.