Geheugenwonders

De nieuwe Samsung i310 telefoon heeft weliswaar een695_i310.jpg indrukwekkende harde schijf van 8 GB aan boord, maar nog spectaculairder is Samsungs variant op het geheugen van een notebook: het Koreaanse bedrijf ontwikkelde een laptop die niet langer een harddisk bevat, maar 32 gigabyte flashgeheugen. Daardoor start het notebook razendsnel op en is de accu een stuk minder snel leeg. Het nadeel van dat flashy geheugen: met 30 dollar per gigabyte, rekent website Übergizmo voor, ben je alleen al aan geheugenmodules samsung_32gb_flash_prototype.jpg900 dollar kwijt. Daar heb je tegenwoordig bijna een heel notebook voor.

Het gaat erg hard in geheugenland, want CellDisk heeft een usb-stick van 16 GB ontwikkeld. De prijs is nog niet bekend, maar de opslag is meer dan voldoende om een complete Windows XP-omgeving in je broekzak mee te slepen. Én de gehele muziekcollectie. Daar kan de i310 telefoon dan weer een puntje aan zuigen.

Geplaatst in:
computers en notebooks
digitale camera
gsm & smartphone

1 reactie op 'Geheugenwonders'

Wiebster

Komt er nu dan eindelijk een draagbare laptop voor studenten die niet kapot kan gaan en waarmee je 8uur aan een stuk mee kan werken?
Had vernomen dat ze in de States bezig zijn met een $100,- laptop. Iedereen aan de computer? Zeker wanneer de EU graag ziet dat elke Europese burger een snelle internetverbinding zou moeten hebben voor 2010. Er gaan weer mooie dingen gebeuren.

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.