Nieuwe columns: Sophie van der Stap en Maartje Wortel

Nrc.nl heeft z’n eigen, dagelijkse columns terug. Vanaf deze week zijn wij zelfs twee vaste columnisten rijker. Vandaag begint Sophie van der Stap, morgen Maartje Wortel.

Sophie en Maartje, beiden schrijvers, zullen de komende tijd om de dag een column op nrc.nl achterlaten. Daarmee vullen ze het gat dat Ernest van der Kwast als dagelijkse columnist van deze site, en Marjolijn van Heemstra als wekelijkse, achterlieten.

Sophie werd bekend toen ze in 2006 haar debuut ‘Meisje met Negen Pruiken’ uitbracht. Haar verhaal over hoe door te leven met kanker werd door de ZDF in het Duits op tv gebracht, en wordt op het moment verfilmd. Ook haar twee boeken die volgden, ‘Een Blauwe Vlinder Zegt Gedag’ (2008) en ‘En Wat als Dit Liefde Is’ (2011) konden op lof rekenen. Sophie schrijft voor ons een column op maandag, woensdag en vrijdag.

Maartje schreef al eerder columns voor nrc.next. Daarnaast zijn haar gedachten regelmatig te lezen in Trouw, Vogue, Hard//Hoofd en zelfs Eigen Huis & Interieur. Voor haar bundel ‘Dit is Jouw Huis’ (2009) ontving ze de Anton Wachterprijs. In 2011 kreeg haar roman ‘Half Mens’ een nominatie voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Maartje neemt de columns van dinsdag en donderdag voor haar rekening.

Wij zijn, dat spreekt voor zich, erg blij dat het werk van twee zulke talentvolle vrouwen de komende tijd elke dag op deze site te vinden is.

Lees hier de eerste van Sophie.
En lees hier de eerste van Maartje.

Geplaatst in:
Algemeen
Lees meer over:
columns
Maartje Wortel
Sophie van der Stap

2 reacties op 'Nieuwe columns: Sophie van der Stap en Maartje Wortel'

Eric Rietzschel

Ik ben benieuwd. Ik vond in ieder geval de formulering “verijdeld studentenfeest” al hilarisch, al weet ik niet of het nu een woordspeling of een schrijffout was. :-)

Eric Rietzschel

Inmiddels gecorrigeerd, zie ik. Eigenlijk jammer. :-)

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.