Oud-minister Curaçao vast in verband met moord Helmin Wiels

Wijlen Helmin Wiels (R), de voormalig leider van Pueblo Soberano, in de Eerste Kamer.

Wijlen Helmin Wiels (R), de voormalig leider van Pueblo Soberano, in de Eerste Kamer. Foto ANP / Lex van Lieshout

Buitenland

Op Curaçao is oud-minister van Financiën George Jamaloodin aangehouden voor de moord op politicus Helmin Wiels. Volgens bronnen van de NOS zou hij de opdracht tot de moord hebben gegeven.

Wiels, voorheen de leider van onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano in Curaçao, werd op 5 mei vorig jaar doodgeschoten. Een 37-jarige Curaçaoënaar Elvis K. bekende in april dat hij de moord had gepleegd. Voor de moord zitten nu vier mensen vast; twee anderen zijn inmiddels overleden. Een van de verdachten zei de moord te hebben gepleegd in ruil voor geld, maar noemde geen opdrachtgever.

Jamaloodin was lid van de partij MFK, opgericht door Gerrit Schotte, de voormalig minister-president van Curaçao.

Lees meer over:
Curacao
George Jamaloodin
Helmin Wiels

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.