Terugkijken: oud-voetballer Ricksen vertelt dat hij lijdt aan ziekte ALS

Sport

Oud-voetbalinternational Fernando Ricksen lijdt aan de spierziekte ALS. Dat werd vanavond bekend in tv-progamma De Wereld Draait Door, waar de 37-jarige Limburger zijn biografie ‘Vechtlust’ toelichtte. Hij was echter te geëmotioneerd om zelf over zijn ziekte te praten.

Ricksen sprak in de uitzending heel langzaam. Toen presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg waarom, kon hij door emoties niets zeggen. De schrijver van zijn biografie nam toen het woord:

“Er is bij hem een spierziekte geconstateerd, ALS.”

De ziekte is pas net ontdekt en Ricksen, twaalfvoudig international van Oranje, wordt nog onderzocht.

De middenvelder speelde bijna een jaar terug zijn laatste duel als profvoetballer bij Fortuna Sittard, de club waar hij zijn carrière ook begon. Ricksen kwam ook uit voor AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Hij speelde dit seizoen voor de amateurs van RKSV Minor. Hij maakte op 25-jarige leeftijd zijn debuut in het Nederlands elftal.

Ricksen bevestigde in de DWDD-uitzending overigens ook de geruchten dat er in zijn tijd bij het Nederlands elftal regelmatig prostituees op bezoek kwamen. Namen van spelers die destijds op de avances ingingen, wilde hij echter niet noemen, afgezien die van hemzelf dan.

Lees meer over:
ALS
De Wereld Draait Door
Fernando Ricksen
voetbal

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.