Enthousiaste reacties op eerste selfie van ‘Hipster Pope’ Franciscus

selfiepaus

De paus poseert in de Sint-Pietersbasiliek met een aantal jongeren voor een selfie . Foto AP / L'Osservatore Romano

Het was al duidelijk dat paus Franciscus een stuk moderner is dan zijn voorganger Benedictus XVI, maar de kerkvader gaf daar deze week een nieuwe dimensie aan door te poseren voor een ‘selfie’. De publicatie van de foto leidde tot een stroom aan reacties op Twitter.

Sinds de introductie van de smartphone is het maken en verspreiden van selfies (zelfportretten) via de social media zeer populair. Maar dat zelfs de paus zou poseren voor een selfie wekt toch enige verwondering. Paus Franciscus was afgelopen woensdag in de Sint-Pietersbasiliek om een groep van 500 katholieke jongeren toe te spreken toen een aantal graag met hem op de foto wilden. Met onderstaand selfie als resultaat.

Twitter avatar gracedent Grace Dent The Pope’s selfie is so great http://t.co/hw2BOqyvG0

De foto, donderdag vrijgegeven door het Vaticaan, ging vandaag ‘viral’ op Twitter. Veel mensen zijn enthousiast over het selfie:

Twitter avatar ShaunButton ShaunButton I like this new Pope. Selfie! http://t.co/l6bS5ywWK1
Twitter avatar justmaita Maita Miyake Pope’s selfie. So adorable. http://t.co/phf6ZBeKqv via @HuffPostRelig
Twitter avatar CassieNamanEhh Cassie Reyes Cool Pope is cool. Selfie with some teenagers. http://t.co/0qIYFtj8pr

Paus sinds december actief op Twitter

Dat het Vaticaan met z’n tijd meegaat bleek eind vorig jaar toen het Twitteraccount @Pontifex in het leven werd geroepen. Medewerkers van het Vaticaan plaatsen daar sindsdien dagelijks tweets met een boodschap van eerst paus Benedictus en sinds maart de nieuwe paus Franciscus. Eind vorige maand liet de paus weten in zijn hart nog jong te zijn (zie hieronder). In dat opzicht komt het selfie niet als een verrassing.

Twitter avatar Pontifex Pope Francis The Church is young, as everyone can see at WYD. May the Lord always keep us all young at heart. #Rio2013 #JMJ
Lees meer over:
paus Franciscus
selfies
Sint-Pietersbasiliek
vaticaan

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.