Oranje strik is het logo van de troonswisseling

logo-groot

Het logo voor de inhuldiging. Foto: Nationaal Comité Inhuldiging

Binnenland

Een oranje strik is het logo van het Nationaal Comité Inhuldiging. De strik dient onder meer als officiële erkenning voor feestelijke activiteiten die door het comité zijn geselecteerd.

Comité zoekt activiteiten die ‘origineel, positief en authentiek’ zijn

Activiteiten die ‘origineel, positief en authentiek’ zijn komen in aanmerking voor de erkenning, liet het comité vandaag weten. Ook wordt gekeken of de activiteit een groot publiek aanspreekt en binnen het thema ‘mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’ past.

Delamar Theater wordt op ludieke wijze ingepakt

Alle oranjeverenigingen hebben de oranje strik alvast gekregen. Ook is al besloten het Delamar Theater, dat op ludieke wijze wordt ingepakt, de officiële erkenning te gunnen. Wefilm krijgt eveneens een oranje strik, omdat het samen met Mobypicture gaat proberen de langste online polonaise ter wereld te houden.

Grafisch ontwerper Irma Boom heeft het ontwerp voor de strik gemaakt. Over de strik zegt ze:

“Het lint kan eindeloos lang zijn en verbindt alle inwoners van zowel Nederland als het Caribische gebied. Een feestelijk gebaar dat zichtbaar wordt in de vorm van een strik.”

Het logo moet ook duidelijk maken welke communicatie en activiteiten afkomstig zijn van het comité.

Lees meer over:
logo
Nationaal Comité Inhuldiging
oranjevereniging
Willem Alexander

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.