VPRO neemt afscheid van directeur Marieke Schoenmakers

De functie directeur, die vervuld wordt door Marieke Schoenmakers, wordt geschrapt door de VPRO. Foto ANP / Marcel Hemelrijk

Foto ANP / Marcel Hemelrijk

Binnenland

VPRO-directeur Marieke Schoenmakers vertrekt. De raad van toezicht heeft besloten de functie van directeur per 1 mei te schrappen vanwege bezuinigingsmaatregelen, meldt de omroep vandaag tegenover persbureau Novum.

De 46-jarige Schoenmakers is sinds begin januari 2008 lid van de directie van de VPRO. Onder haar leiding kwam de omroep onder meer met het programma Beagle, in het Kielzog van Darwin en werd het jongerenmerk Dorst opgericht.

Algemeen directeur Lennart van der Meulen blijft voorlopig in zijn huidige functie aan. De functie van Schoenmakers werd vijf jaar geleden toegevoegd aan de directie om de omroep te professionaliseren en het cultureel ondernemerschap te bevorderen.

Functie wordt geschrapt door bezuinigingen

De VPRO moet, net als de rest van de publieke omroepen, fors bezuinigen. De omroep is volgens een woordvoerder bezig met een reorganisatieplan. Het schrappen van de directeurspost past daarbij. In de zomer wordt meer over bekend over de reorganisatie. De VPRO moet dertig procent van zijn budget inleveren.

Lees meer over:
bezuinigingsmaatregelen
directeur
Marieke Schoenmakers
VPRO

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.