Verdachte van moord op Tunesische oppositieleider gearresteerd

De Tunesische oppositieleider Chokri Belaid op een foto uit 2010. Op 6 februari werd hij voor zijn huis doodgeschoten. Foto AP / Hassene Dridi

Foto AP / Hassene Dridi

Buitenland

In Tunesië is een islamistische fundamentalist gearresteerd die verdacht wordt van de moord op de Tunesische oppositieleider Chokri Belaid, eerder deze maand.

Een woordvoerder van de politie meldt volgens persbureau Reuters dat ze “een salafist hebben gearresteerd die verdacht wordt van de moord”. Meer details werden niet gegeven.

Belaid werd op 6 februari bij het verlaten van zijn huis in hoofdstad Tunis neergeschoten. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. Hij had zich altijd fel uitgesproken tegen de islamitische regering en geweld door radicale moslims. Hij beschuldigde de autoriteiten ervan niet genoeg te doen tegen geweld door ultraconservatieven. Volgens zijn familie werd hij regelmatig met de dood bedreigd.

De moord leidde tot veel ophef in Tunesië. Op de dag van de begrafenis van Belaid gingen tienduizenden de straat op. Het kwam toen tot rellen.

Lees meer over:
Chokri Belaid
Tunesië

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.