‘Duitse politie onderzoekt motorbende Satudarah’

Motorclubs protesteren op Harleydag

Binnenland

De Duitse politie onderzoekt of leden van de Nederlandse motorbende Satudarah in Oberhausen een Hells Angel hebben neergeschoten, meldt de NOS. De 23-jarige man werd vijf keer beschoten, maar is niet in levensgevaar.

De neergeschoten Hells Angel is inmiddels geopereerd in Duisburg. Bij het ziekenhuis hebben zich zeker zeventig Hells Angels verzameld. De politie heeft de toegang tot het ziekenhuis geblokkeerd met tientallen wagens. Na de schietpartij hebben agenten ook al verschillende clubhuizen van de drie motorbendes bewaakt.

De politie denkt dat de Hells Angel is neergeschoten door een rivaliserende bende, daarbij zou Satudarah nadrukkelijk in beeld zijn. Een andere mogelijkheid is dat de Duitse motorclub Bandidos is betrokken. De Hells Angels in het Ruhrgebied voeren een bendeoorlog met de Bandidos en Satudarah.

De Nederlandse motorclub, opgericht in 1990, telt ruim zevenhonderd leden en 27 afdelingen die verspreid zijn over Nederland, Duitsland, België, Spanje en Indonesië. Verschillende leden zijn in het verleden gearresteerd in verband met wietteelt en mishandeling.

Lees meer over:
Bandidos
Duitsland
Hells Angels
motorbendes
Satudarah

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.