‘I’m not the only kid who grew up this way’ - krachtige aanklacht tegen pesten

To This Day is een samenwerking van tientallen tekenaars en ontwerpers, die allemaal twintig seconden beeld bijdroegen ter ondersteuning van een gedicht van dichter en schrijver Shane Koyczan. Het onderwerp? Hoezeer pesten pijn doet.

Het resultaat, iets meer dan zeven minuten lang, is krachtig en indrukwekkend. Terwijl de stijl van de animaties heen en weer schiet (maar zonder uitzondering prachtig is), gaat de gesproken tekst van Koyczan van berusting naar woede en weer terug.

To This Day werd opgezet door ontwerpbureau Giant Ant, dat twee maanden geleden onderstaande oproep deed. De tekst van Koyczan, zelf een slachtoffer van pesten, kun je in z’n geheel hier lezen.

Lees meer over:
Giant Ant
pesten
Shane Koyczan
To This Day

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.