Een nieuw voedselschandaal? Duitse boeren oneerlijk over eieren

Dit zijn eieren. Foto ANP / Koen Suyk

Foto ANP / Koen Suyk

Buitenland

Zo’n honderdvijftig boerderijen in het noorden van Duitsland hebben mogelijk hun eieren van een onjuist etiket voorzien. De eieren werden verkocht als biologische of vrijeuitloop-eieren, terwijl ze dat waarschijnlijk niet waren.

Dat meldt Novum. Justitie in de stad Oldenburg heeft een onderzoek ingesteld, werd vandaag bekend.

Onderzocht wordt of de kippen ondeugdelijk voedsel kregen en of er te veel kippen in één hok werden gehouden. Als dat het geval is, zijn de eieren die de dieren produceren niet biologisch of ‘vrije uitloop’.

De aandacht voor voedselkwaliteit is de laatste tijd erg groot, niet alleen in Duitsland, maar in vrijwel heel Europa. Dat komt door het schandaal rond de verkoop van rundvlees als paardenvlees. Paardenvlees is in uiteenlopende voedselproducten aangetroffen, onder meer in de gehaktballetjes van meubelgigant IKEA, die vandaag besloot zijn voorraad bevroren gehaktballetjes in 21 Europese landen uit de schappen te halen.

Lees meer over:
Duitsland
eieren
ikea
Oldenburg
paardenvlees

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.