Bestuursvoorzitter Slotervaartziekenhuis geschorst

AMSTERDAM-SLOTERVAART-ZIEKENHUIS

Foto ANP / Koen Suyk

Binnenland

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is per direct geschorst door de raad van commissarissen. Ze zou zonder overleg met haar collega-bestuurders met onder meer Achmea hebben onderhandeld over de inkoop van zorg, laat een woordvoerder van het ziekenhuis vandaag weten aan persdienst Novum na berichtgeving van BNR.

De gesprekken met Achmea liepen op niets uit, omdat Erbudak een hogere vergoeding van de zorgverzekeraar eiste dan andere ziekenhuizen. Achmea kondigde eerder deze week aan in schrijnende gevallen toch behandelingen in het Amsterdamse ziekenhuis te gaan vergoeden.

Erbudak kwam wel tot overeenstemming met Menzis. Met CZ zijn de onderhandelingen nog bezig, maar die zouden wel moeizaam verlopen.

De schorsing heeft volgens het ziekenhuis niets met de moeizame onderhandelingen met zorgverzekeraars te maken, maar met het feit dat het zonder overleg is gebeurd. Hoelang Erbudak geschorst blijft is nog niet duidelijk.

De bestuursvoorzitter kwam eerder al in opspraak toen bleek dat ze veroordeeld is voor betrokkenheid bij afpersing, schijnrelaties, fraude en belastingontduiking.

NRC-redacteur Frederiek Weeda over de schorsing:

Twitter avatar frederiekweeda weedanrc kans groot dat slotervaart ziekenhuis onderhandeling met achmea heropent nu erbudak is geschorst…verzet loont blijkbaar niet.

Lees meer over:
Aysel Erbudak
Slotervaart
Slotervaart Ziekenhuis

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.