Onduidelijkheid over lot Franse familie na ontvoering in Kameroen

Buitenland

De Franse familie die dinsdag werd ontvoerd in Kameroen zou zijn teruggevonden door Nigeriaanse autoriteiten, maar het leger ontkent dat en Parijs kan de berichten niet bevestigen. Eerder vanochtend meldde Kameroen dat de drie volwassenen en vier kinderen waren aangetroffen in een verlaten huis.

Volgens AFP laat het leger van Kameroen weten dat de Fransen in goede gezondheid verkeren en door de autoriteiten in Nigeria worden verzorgd. Ze werden gevonden in het stadje Dikwa (zie kaart), in het noorden van Nigeria nabij Kameroen en op zo’n 100 km van de grens met Niger.

Nadat de kidnapping dinsdag had plaatsgevonden ontstond al het vermoeden dat de gewapende ontvoerders koers hadden gezet richting Nigeria. De Fransen werden in het noorden van Kameroen, nabij de grens met Nigeria, ontvoerd. Ze waren daar op vakantie.


Grotere kaart weergeven

Lees meer over:
Kameroen
kidnapping
Niger
nigeria

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.