Vier kinderen en drie volwassen Fransen ontvoerd in Kameroen

Buitenland

François Hollande heeft verklaard dat zeven Fransen, onder wie vier kinderen, zijn ontvoerd in Kameroen. De militante organisatie die achter de kidnapping zou zitten is bekend bij de Franse autoriteiten.

Tijdens een bezoek aan Griekenland zei de Franse president dat de ontvoerden familieleden van elkaar zijn. Ze zouden op vakantie zijn in het Afrikaanse land en ten prooi zijn gevallen aan een “terroristische groep” uit Nigeria.

De ontvoering vond volgens Reuters plaats in het noorden van het land. De Franse ambassade in de hoofdstad Yaoundé had eerder al bevestigd dat het zevental door gewapende mannen op motors was meegenomen. Ze zouden koers hebben gezet richting de Nigeriaanse grens.

De zeven Fransen zijn omstreeks zeven uur vanochtend ontvoerd op zo’n 10 km van de grens. Het noorden van Kameroen is een populaire bestemming voor westerse toeristen. Onduidelijk is of de ontvoering verband houdt met de rol van Frankrijk in het conflict in Mali.


Grotere kaart weergeven

Lees meer over:
Ambassade
François Hollande
Frankrijk
Kameroen
kidnapping
Mali
nigeria
Ontvoering
toeristen

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.