Timmermans: weinig begrip Van Rompuy voor wat onder volk leeft

frans

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. Foto ANP / Bas Czerwinski

Binnenland

Europees president Herman Van Rompuy toont te weinig gevoel voor wat er leeft bij de bevolking. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vanmiddag in het programma Buitenhof.

Volgens Timmermans wil Van Rompuy “steeds meer gas geven” in de discussie over de toekomst van de EU. Maar volgens de minister loop je daarmee de kans “alleen met het stuur in de handen te eindigen en de rest van de auto ergens in stukken op de snelweg”.

“Een Europese Unie die nu meer gas geeft zonder de bevolking daar deelgenoot van te maken zal stranden.”

Timmermans zei te hopen dat Van Rompuy “hier meer gevoeligheid voor gaat ontwikkelen dan hij tot nu toe heeft laten blijken”.

Lees meer over:
EU
Europese Unie
Frans Timmermans
Herman Van Rompuy

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.