Kijken: de zombie-apocalyps hoort gewoon thuis op de politieke agenda

Buitenland

Lachen geblazen in het Canadese Lagerhuis deze week. Parlementslid Pat Martin wilde wel eens weten hoe het eigenlijk zit met de grensbewaking wanneer een zombie-apocalyps zich aandient vanuit de VS. “Want iedereen weet dat zombies geen landsgrenzen erkennen.”

Martin, in het Lagerhuis namens Canada’s op een na armste district Winnipeg Centre, is geen doorsnee politicus. Zo schuwde de democraat in 2011 niet het gebruik van “strong language” toen hij zich op Twitter beklaagde over de conservatieven. Toen de daarop volgende discussie online uit de hand liep zag hij zich genoodzaakt zijn account te verwijderen.

Deze week wist Pat Martin de ogen wederom op zich gericht toen hij namens “concerned Canadians everywhere” wel eens wilde horen van de minister van BuZa of er gewerkt wordt aan een internationale zombie-strategie. De minister antwoordde:

Lees meer over:
Apocalyps
Canada
Lagerhuis
zombies

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.