Del Potro verslaat Benneteau in finale tennistoernooi Rotterdam

Juan Martin del Potro serveert de bal. Hij won de finale van het ABN Amro tennis tournament in Rotterdam. Foto ANP / Koen Suyk

Foto ANP / Koen Suyk

Sport

Juan Martin Del Potro heeft het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam gewonnen. De Argentijn versloeg Julien Benneteau in de finale in twee sets: 7-6 (2), 6-3. Del Potro verloor vorig jaar nog de finale in Ahoy tegen Roger Federer.

De nummer zeven van de wereld brak brak de Fransman in de eerste set tweemaal, waarna hij op 5-3 twee setpoints kreeg. Benneteau hield echter stand, waarna hij de Argentijn vervolgens zelf brak: 5-5. In de tiebreak die even later volgde was Del Potro met 7-2 veel te sterk voor de Fransman.

Del Potro hield vervolgens het tempo erin en brak Benneteau onmiddellijk in de tweede set, zo schrijft Novum. De Argentijn, die voor zondag het hele toernooi niet was gebroken, gaf zijn service in de tweede set niet nog een keer weg. Op 5-3 serveerde hij de wedstrijd uit met een love game.

De 31-jarige Benneteau, die vrijdag Federer uitschakelde, heeft nu al de acht ATP-finales in zijn loopbaan verloren. Voor de zeven jaar jongere Del Potro betekende het zijn veertiende titel. Eerder op de dag waren in het dubbeltoernooi Jesse Huta Galung en Thiemo de Bakker niet succesvol in de finale. Robert Lindstedt en Nenad Zimonjic bleken in de beslissende supertiebreak te sterk.

Lees meer over:
ABN AMRO Tennis Tournament
Jesse Huta Galung
Juan Martin del Potro
Julien Benneteau
Nenad Zimonjic
Robert Lindtstedt
Roger Federer
rotterdam
tennis
Thiemo de Bakker

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.