NS maakt meer winst, maar voelt de crisis ook

 Een trein van de NS op het station Amersfoort. Foto ANP / Olaf Kraak

Foto ANP / Olaf Kraak

Binnenland

De NS heeft in 2012 meer winst gemaakt dan in 2011: 264 miljoen tegenover 211 miljoen. Dat laten de ze vandaag weten. Wel merken de Spoorwegen dat mensen vanwege de crisis besparen op hun treinreis.

De omzet van de NS steeg fors, van 3,6 miljard euro in 2011 naar 4,6 miljard euro vorig jaar. Dat komt onder meer doordat de NS sinds vorig jaar rijdt op een traject in Groot-Brittannië. Meer dan een miljoen passagiers daar zorgden voor een extra omzet van 650 miljoen euro.

Topman Bert Meerstadt spreekt in een toelichting van een ‘bewogen jaar’ en van een ‘moeilijke start’ van de Fyra naar Brussel. De NS ziet dat Nederlandse reizigers vanwege de crisis steeds vaker goedkopere ov-abonnementen nemen. Ook merkt het bedrijf dat er minder forenzen zijn.

Lees meer over:
Bert Meerstadt
Groot-Brittannië
NS

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief