Kijken: de Wilde Keuken over paard (‘de beste biefstuk van Amsterdam’)

door

“Bij dit heerlijke Amsterdamse restaurant krijg je de beste biefstuk, lekker sappig en mals,” staat in een van de vele lovende recensies op restaurantsite iens.nl. In andere recensies worden de biefstukken bij steakhouse Piet de Leeuw “een begrip genoemd”. Dat kan best, maar “de beste biefstuk van Amsterdam” is wel paardenbiefstuk.

Dat ontdekte Het Parool vandaag. De krant liet de biefstuk van de biefstukkoning testen door een slager, een meesterkok en een dna-laboratorium en volgens de krant is het bewijs onomstotelijk: het steakhouse levert paardenbiefstuk.

Bij het Europese paardenvleesschandaal draait het om etikettering en informatie, niet om de vraag of paardenvlees goed te eten is. Dat dat zo is, bewijst de biefstuk van De Leeuw wel. En ook in andere landen, zoals Italië, Frankrijk en België, is het eten van paarden- of ponyvlees redelijk normaal. Hoewel het daar wel gewoon aangekondigd staat als paardenvlees.

Het NTR-programma De Wilde Keuken maakte eerder dit jaar al een prachtige aflevering over dit onderwerp. De moeite van het terugkijken waard.

Lees meer over:
amsterdam
biefstuk
De Wilde Keuken
Het Parool
paardenvlees

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.