Politie heeft ‘sterke aanwijzingen’ dat Anass zelfmoord heeft gepleegd

Bij de ingang van het bospad waar de jongen is gevonden liggen bloemen en twee afscheidsbrieven. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Binnenland

De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat de dertienjarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd. Uit de eerste resultaten van het onderzoek op de locatie waar het lichaam is aangetroffen en op het lichaam van de overleden Anass zijn aanwijzingen naar voren gekomen dat het gaat om zelfmoord, verklaart de politie vanavond.

De politie sluit een misdrijf echter nog steeds niet uit en zet het onderzoek voort.

Gisterochtend werd de jongen gevonden

Gisterochtend vond de politie in een natuurgebied bij Wassenaar een lichaam. ‘s Avonds werd bevestigd dat het om de dertienjarige vermiste jongen Anass Aouragh ging, waar de avond ervoor een Amber Alert voor was verzonden.

Nadat de politie het stoffelijk overschot vond in het natuurgebied nabij de Katwijkseweg werd direct een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

De jongen bezorgde eergistermiddag reclamefolders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis. De politie startte toen onmiddellijk een onderzoek na de aangifte van vermissing waarbij een helikopter en een speurhond werden ingezet. De fiets van de jongen werd door twee jongens op de Katwijkseweg nabij recreatiepark Duinrell om acht uur die avond teruggevonden.

Lees meer over:
Aangifte
Amber Alert
Anass Aouragh
opsporing
overleden
vermissing
Wassenaar
zelfmoord

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.