Nederlander (26) dood aangetroffen in zee Thailand

Binnenland

Voor de kust van Thailand is vanochtend een 26-jarige Nederlander dood gevonden. De man had een snee in zijn nek. De politie neemt aan dat hij alleen aan het zwemmen was en is geraakt door een schroef van een boot, maar houdt er ook rekening mee dat hij is vermoord en dat zijn lichaam vervolgens in zee is gedumpt, meldt de Bangkok Post.

De man werd ongeveer vijfhonderd meter voor een populair kustgedeelte van het district Kathu in de westelijke provincie Phuket gevonden. Het was toen 08.30 uur in de morgen, aldus het Engelstalige dagblad in Thailand.

Uit onderzoek concludeerde de politie dat de Nederlander ongeveer vier uur dood was. Naast de 4 centimeter grote snee in zijn nek had hij een wond op het voorhoofd die is veroorzaakt door een hard voorwerp.

De Nederlander had een zwart wetsuit aan en een waterdichte tas rond zijn nek. Daarin zaten 1850 euro, voor ruim honderd euro aan Thaise Baht en een paspoort waarmee de man geïdentificeerd is. Zijn lichaam is naar een ziekenhuis gestuurd voor verder onderzoek.

Lees meer over:
bangkok
dood
Kathu
Nederlander
Phuket
thailand
vermoord
zee

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.