Ongeluk auto en trein tussen Zwolle en Meppel - uur extra reistijd

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Binnenland

Tussen Zwolle en Meppel is een automobilist omgekomen toen zijn wagen op een spoorwegovergang door een passagierstrein werd geschept. Reizigers tussen Zwolle en Leeuwarden moeten rekening houden met een extra reistijd van een uur.

Twitter avatar NS_online NS online Meppel-Zwolle: geen treinen door een aanrijding met een voertuig. http://t.co/z23egl7C #mpzl

Twitter avatar NS_online NS online Leeuwarden-Meppel: geen treinen Steenwijk-Heerenveen op last van de politie, http://t.co/z23egl7C #mplw

De auto werd om half acht vanmorgen aangereden. Het voertuig kwam vast te zitten onder de trein, waardoor er voorlopig geen treinen kunnen rijden, zegt een woordvoerder van de NS tegen persbureau Novum. Wat er precies is gebeurd is niet bekend. Wel is volgens de woordvoerder duidelijk dat de slagbomen van de overgang naar behoren werkten.

De passagiers van de trein zijn naar het achterste deel gebracht, omdat er benzinedampen van de auto kunnen komen en mensen daar niet in de buurt moeten staan.

NS: verstoring rond elf uur verholpen

De passagiers worden opgehaald met bussen. Ook bij Meppel en Zwolle worden bussen ingezet. Tussen Zwolle en Meppel is de verstoring naar verwachting om elf uur verholpen. Tussen Steenwijk en Heerenveen duurt de verstoring volgens de NS nog tot tien uur.

Lees meer over:
Meppel
Nationale Spoorwegen
ongeluk
passagierstrein
spoorwegovergang
vertraging
Zwolle

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.