Nieuwslezer Arend Langenberg (63) overleden

langenberg arend

Foto ANP

Binnenland

Nieuwslezer Arend Langenberg is zaterdagnacht overleden. Dat bevestigt algemeen directeur Philip Alberdingk Thijm van Sky Radio aan persdienst Novum.

Langenberg begon zijn carrière in 1970 bij Radio Veronica, dat toen nog vanaf zee uitzond. Later werkte hij ook bij het ANP, Radio 538 en Sky Radio. Verder verzorgde hij onder meer de voice-overs in de uitzendingen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

In 2008 werd bekend dat Langenberg aan endeldarmkanker leed. Daar werd hij voor bestraald en hij kreeg chemotherapie, waarna hij zijn werk weer kon oppakken.

Langenberg is 63 jaar geworden. De directeur overlegt nog met de familie wat over de doodsoorzaak naar buiten wordt gebracht. Tevens bekijkt het radiostation nog op welke manier aandacht aan het overlijden van de nieuwslezer wordt geschonken.

In november 2008 maakte Langenberg zijn comeback bij Sky Radio:

Lees meer over:
Arend Langenberg
nieuwslezer

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.