Beslaglegging op jacht van Steve Jobs is opgeheven

Door Steve Jobs ontworpen jacht te water

Het jacht van Steven Jobs, genaamd De Venus, in Aalsmeer. Foto ANP / Ed Oudenarden

Binnenland

De beslaglegging op het net afgebouwde jacht van de overleden topman van Apple Steve Jobs is opgeheven. De Venus mag de Amsterdamse haven weer uitvaren. Dat schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Op het in Nederland gebouwde schip, dat ruim honderd miljoen dollar kostte, was vorige week beslag gelegd in opdracht van de Franse ontwerper Philippe Starck. Die stelde nog drie miljoen tegoed te hebben vanwege zijn medewerking aan het schip. Volgens de zakenkrant hebben de erven van Jobs een garantie voor dat bedrag afgegeven.

Het meer dan zeventig meter lange schip van Nederlandse makelij werd in oktober in Aalsmeer te water gelaten. Jobs werkte jarenlang samen met Starck aan het ontwerp van het schip. Samen met zijn gezin wilde hij met De Venus de wereld over reizen. Jobs overleed echter voor hij deze ambitie waar kon maken.

Lees meer over:
Aalsmeer
Financieele Dagblad
NRC
Philippe Starck
Steve Jobs

Volg nrc.nl op en , lees onze dagelijkse nieuwsbrief

nrc.nl plaatst cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden. De cookies worden ingezet om het gebruik van de website te monitoren en analyseren zodat we de website kunnen verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Dit soort cookies kunnen ook geplaatst worden door derden. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stemt u hiermee in.